Новини

 

Заява ректорату університету

26.03.2011
З приводу запланованої на 29 березня незалежною студентською профспілкою «Пряма дія» акції ректорат Київського національного університету імені Тараса Шевченка заявляє, що ця акція носить провокаційний характер і має на меті дестабілізувати ситуацію у студентському середовищі, ускладнити процес перемовин ректорату з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України і представниками студентства.

Оскільки на сайті незалежної студентської профспілки «Пряма дія» наведені перекручені факти з приводу підвищення вартості проживання у гуртожитку, повідомляємо достовірну інформацію у неспотворенному вигляді.

• Перерахунок вартості проживання у гуртожитках відбувається відповідно до наказу № 736/902/758 від 23.07.2010 р. 3-х міністерств – освіти, фінансів та економіки.

• У березні 2011 року в нашому університеті діють ще попередні тарифи оплати за гуртожиток, (доречі найнижчі у Києві). На даний час обраховується за різними методиками собівартість (а не ціна проживання).

• Для роз’яснення реальної ситуації з розрахунком плати за гуртожитки в університеті двічі (16 лютого та 11 березня) проводились зустрічі студентського активу з проректорами та керівниками фінансово-економічних служб ректорату.

• З метою створення належних умов для заощадження студентами комунальних витрат і, як наслідок, зниження ціни проживання, ректорат вживає заходів по встановленню в усіх без винятку гуртожитках лічильників електроенергії, теплої і холодної води.

• Ректорат спільно з органами студентського самоврядування розробляє й інші заходи зі зменшення фінансового навантаження на студентів та їх батьків, зокрема: оптимізація штатного розпису студмістечка , використання альтернативних джерел енергії, ремонт комунікацій, впровадження студентського самообслуговування.

• Внаслідок спільних дій Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Спілки ректорів ВНЗ України 25 березня цього року прийнято рішення про обмеження ціни проживання 40% від базової стипендії.

Упродовж останніх трьох років керівництво університету намагається максимально відкрито і прозоро вирішувати всі питання управління університетом в тісному взаємозв’язку з профспілковою організацією та органами студентського самоврядування. В університеті немає зон закритої інформації, керівників, закритих для критики.

З метою найширшого та об’єктивного інформування студентства щодо останніх рішень стосовно вартості проживання в гуртожитках університету 28 березня 2011 року о 16 годині в Актовій залі Головного навчального корпусу відбудеться чергова зустріч керівництва університету зі студентами.




Прес-центр Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024