Новини

 

Іван Малкович в Інституті журналістики

16.03.2011
16 березня в Інституті журналістики відбулася зустріч з відомим українським поетом, видавцем, директором видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іваном Малковичем, що мала назву «Усе, що знаю». Її організували студенти та викладачі відділення «Видавнича справа та редагування».
Попри те, що зустріч планувалася лише для студентів-видавців, поспілкуватися з метром видавничої справи виявили бажання представники й інших спеціальностей. Розмова студентів з гостем проходила у формі прес-конференції: усі охочі ставили йому запитання, на які він щиро та з неабияким дотепом давав відповіді.
У ході зустрічі Іван Малкович не лише розповів багато цікавого про своє життя та творчий шлях, а й поділився з майбутніми фахівцями секретами свого успіху. «Для мене передовсім гроші задля книжок, а не книжки задля грошей», - зазначив відомий видавець, наголошуючи на тому, що він дуже ображається, коли його називають бізнесменом. Кожна книжка для нього, мов жива істота. Перед тим, як потрапити до рук читача, вона проживає певний етап життя, від виношування до народження.
Цікавою була також розповідь Івана Малковича про добір малюнків до творів (ми знаємо, що книжки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» славляться своєю надзвичайною яскравістю). Інколи книжка може роками чекати на свого художника. Немає жодної, виданої ним, що не пройшла через його руки та душу.
Студенти Інституту журналістики були вражені щирістю видавця та повною його закоханістю у свою справу. На завершення прес-конференції Іван Малкович побажав усім присутнім творчих успіхів, а також бути щасливими в Україні.
Анжела Гаврилюк
студентка 3 курсу Інституту журналістики



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024