Новини

 

Греки гостювали у філологів

16.03.2011

16 березня Катедра елліністики Інституту філології Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка приймала делегацію республіки Греції на чолі з заступницею міністра Культури та Туризму Греції Ліною Мендоні. Разом із делегацією на зустрічі був присутній Надзвичайний і Повноважний посол Греції в Україні пан Георгос Георгунтзос.
Гостей Університету привітала к. філол. н., доц. Іваницька Марія Лонгинівна, заступниця директора з міжнародного співробітництва. Після вітальних слів завідувач кафедри елліністики к. філол. н., доц. Савенко Андрій Олександрович коротко презентував гостям здобутки та діяльність грецького Центру, розповів про наукові доробки працівників, публікації, а також торкнувся перспектив розвитку Центру. Було обговорено питання про налагодження зв’язків із Центром грецької книги для розвитку перекладацьких досліджень у Центрі елліністичних студій та грецької культури ім. А. Білецького. Зі свого боку пані Ліна Мендоні запевнила, що сприятиме забезпеченню Центру належною літературою мовного та культурного спрямування
Присутні на зустрічі студенти дякували за можливість стажування у Греції, на що заступниця міністра подякувала усім присутнім за щирий прийом і зауважила, що «такої добірної грецької мови як тут, не часто почуєш на вулицях самої Греції».


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024