Новини

 

Японська делегація налагоджувала контакти

14.03.2011
У зв’язку з проведенням «Українсько-Японський Центром» в Україні ярмарки університетів «Освіта в Японії» за проектом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), Київський національний університет імені Тараса Шевченка, на запрошення ректорату університету, відвідала делегація представників університетів Японії.
Делегацію університету Токай м. Токіо (Tokai University, www.u-tokai.ac.jp/international/about/index.html), очолював Член наглядової ради університету професор Хірохіса Учіда (Hirohisa Uchida). До складу делегації входили Куміко Танака (Kumiko Tanaka), керівник офісу міжнародних зв’язків та професор Йошіто Мацумура (Yoshito Matsumura).
Університет Ямагучі м. Ямагучі (Yamaguchi University, www.yamaguchi-u.ac.jp/english/) представляв доцент Рьо Когаі (Ryo Kogai).
Окремо факультет кібернетики та фізичний факультет університету відвідали представники університету Шидзоука, м. Шідзуока (Shizuoka University, www.shizuoka.ac.jp): доцент інституту електроніки Тору Аокі (Toru Aoki) та асистент інженерного факультету Тошитака Ямакава (Toshitaka Yamakawa).
Основна мета візиту – ознайомлення українських студентів, аспірантів, викладачів та науковців з освітніми програмами університетів Японії та встановлення контактів для розвитку науково-технічної співпраці.
З презентаціями від університету виступили представники управління міжнародного науково-технологічного співробітництва та інноваційних технологій, геологічного, біологічного факультетів, Інституту філології, факультету психології, факультету кібернетики та Інституту міжнародних відносин.
Декан Геологічного факультету, проф. Вижва С. А. висловив співчуття з приводу трагічних подій, що сталися внаслідок землетрусу та цунамі в Японії, та відмітив актуальність дослідження сучасних глобальних проблем що турбують людство.
Спілкування проводилось українською, російською, англійською та японською мовами. Відмічалось, що не тільки мовознавці цікавляться японською мовою, але й хіміки, математики можуть досить швидко опановувати її.
Від делегації японських університетів з презентацією виступив проф. Хірохіса Учіда, який в своїй доповіді розповів про історію розвитку університету Tokai University та напрямки досліджень: моніторинг навколишнього середовища за допомогою космічних систем, телекомунікації, енергозбереження, екології транспорту та проблем сталого розвитку та безпеки життєдіяльності.
В ході зустрічі обговорювались питання щодо обмінів студентів, аспірантів, викладачів на короткий термін та повний освітній період. Досягнуто домовленість про підготовку рамкової угоди з Tokai University, проведення відео конференцій з метою вивчення напрямків діяльності науковців університетів.
Професор Хірохіса Учіда (Hirohisa Uchida) виявив зацікавленість прийняти участь у міжнародній конференції Critical Infrastructure Safety and Security (CrISS-DESSERT’11) Ukraine, Kirovograd, 11-13 May 2011 (www.stc-dessert.com/conf2011), яка організована за ініціативою управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій університету та представниками Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» на базі науково-виробничого об’єднання «РАДІЙ» (Кіровоград).




Прес-центр
Начальник Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій університету,професор Заславський В.А.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024