Новини

 

Наші математики знову тріумфують

11.03.2011
З 2 по 6 березня 2011 р. у столиці Румунії м. Бухаресті проходила 5 а Міжнародна Південно-Східна Європейська олімпіада для студентів молодших курсів (South-Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS). Олімпіаду щороку проводить Математичне товариство Південно-Східної Європи (Mathematical Society of South Eastern Europe, MASSEE, http://www.massee.org). Цьогорічними локальними організаторами були Румунське математичне товариство та Університет "Політехніка" м. Бухареста спільно з факультетом математики та комп'ютерних наук Бухарестського університету.
Цього року представляти Україну на цьому престижному міжнародному заході поїхали троє студентів механіко-математичного факультету Київського університету першокурсники Богдан Веклич та Максим Чорний, а також другокурсник Віталій Сенін. Команду було сформовано за результатами Студентської математичної олімпіади ім. В. Л. Патнема в Україні (http://putnam.ho.ua), яка проводиться в декількох університетах України механіко-математичним факультетом Київського університету за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Також було враховано попередні досягнення студентів на міжнародних олімпіадах (для школярів – IMO та для студентів – IMC).
Результати команди виявилися вельми успішними. Всі троє студентів механіко-математичного факультету посіли перші місця, виборовши 3 з 11 золотих медалей олімпіади. Також вдало виступили студенти Московського державного університету (2 золоті та 2 срібні медалі), Московського фізико-технічного інституту (2 золоті медалі), Бухарестського університету (1 золота, 4 срібні та 2 бронзові медалі), Афінського університету (1 золота, 2 срібні та 2 бронзові медалі), Військово-технічної академії м. Бухареста (1 золота та 2 бронзові медалі), Технічного університету Афін (1 золота медаль).
Слід зазначити, що нашим першокурсникам було непросто розв'язувати комплект задач, який цього року був здебільшого орієнтований на знання, що отримують студенти механіко-математичного факультету на другому курсі. Проте хлопці достойно впоралися з викликом. Науковим керівником команди був асистент кафедри математичного аналізу Д. Ю. Мітін.
Наступного року олімпіаду планується провести на Кіпрі. Побажаємо студентам Київського університету подальших перемог на олімпіадах.

Центральний сайт олімпіади: http://www.seemous.eu
Локальний сайт цьогорічної олімпіади: http://fmi.unibuc.ro/seemous2011/


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024