Новини

 

Офіцери-інформаційники підвищили кваліфікацію у ВІКНУ

28.02.2011
У Військовому інституті Київського Національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відбулася урочиста церемонія вручення офіцерам Збройних Сил України свідоцтв державного зразка про закінчення курсів підвищення кваліфікації з інформування громадськості та взаємодії з засобами масової інформації.

Десять військовослужбовців отримали свідоцтва державного зразка про закінчення курсів за спеціальністю: «Інформування громадськості та взаємодія із засобами масової інформації» з рук заступника начальника відділу інформації та підтримки web-порталу Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України полковника Володимира Ярцева та начальника кафедри інформаційно-психологічного протиборства факультету іноземних мов та військового перекладу ВІКНУ кандидата історичних наук Яківа Жаркова.
За період підготовки представники військових засобів масової інформації та регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України пройшли повний курс навчання з таких дисциплін, як “Соціально-психологічні особливості зв’язків з громадськістю у військовій сфері”, “Комунікаційні процеси у формуванні позитивного іміджу Збройних Сил України”, прослухали курс лекцій за напрямком “ЗМІ в інформаційно-психологічному протиборстві”. Крім того, слухачі мали можливість удосконалити навички роботи з технічними засоби масової інформації. По закінченню навчання офіцерами був складений диференційований залік.
За час навчання слухачі курсів не лише прослухали лекційні матеріали, а й відпрацьовували практичні питання. Кожен з офіцерів випробував свої вміння діяти за різними ситуаціями у ролі прес-секретаря та журналіста під час проведення брифінгів та прес-конференцій. Кожен з слухачів вивчив основи відео-монтажу та отримав навички роботи відео-оператора, а наприкінці курсів група слухачів склала контрольний залік — продемонструвавши викладачам власний авторський фільм про навчання.
Також офіцери отримали знання з питань організації інформаційного забезпечення діяльності Збройних Сил України, організації прес-конференцій, брифінгів, інформаційних та рекламних акцій на сторінках преси, радіо, телебачення, оволодіння журналістським менеджментом.
За результатами навчання на курсах та підсумкового тестування кращі знання показали: підполковники В’ячеслав Петровський, В’ячеслав Діордієв, старший лейтенант Ірина Ястремська, лейтенант Валентин Шевченко та інші.
Вітаючи випускників з успішним завершенням навчання, полковник Володимир Ярцев звернув увагу на провідну роль представників військових засобів масової інформації та регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України, вони на сьогодні залишаються чи не єдиним інформаційним важелем в армії які формують її імідж, впливають на культурне та патріотичне виховання суспільства та інформують його про всі події, які відбуваються в ЗС України.
Починаючи з 2009 року, кваліфікацію на курсах підвищили вже понад 30 представників Збройних Сил України.




начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024