Новини

 

9 офіцерів ЗСУ підвищили кваліфікацію у ВІКНУ

10.02.2011

У Військовому інституті нашого університету на курсах підвищення кваліфікації офіцерів виховної та соціально-психологічної роботи з 18.01.10 по 09.02.11 здійснено підготовку 9 офіцерів з різних регіонів України, які представляли Сухопутні війська, Повітряні Сили та Головне управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України.
Підвищення кваліфікації офіцерів, зарахованих до кадрового резерву для призначення на посади в структури виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України здійснювалося з метою придбання та поглиблення знань з питань військової психології, теорії та методики виховної роботи, військового навчання, актуальних питань воєнно-політичної історії України, морально-психологічного забезпечення бойової підготовки та бойового застосування батальйону (дивізіону) в сучасному загальновійськовому бою, в також набуття практичних навичок щодо морально-психологічного забезпечення батальйону (дивізіону) при виконанні поставлених бойових та миротворчих завдань.
Заняття проводилися на високому методичному рівні, на сучасній навчально-матеріальній базі ВІКНУ, що дало змогу слухачам курсів найбільш повно та якісно засвоїти матеріал. До їх проведення були залучені: завідувач кафедри військово-гуманітарних дисциплін кандидат історичних наук, доцент полковник запасу Віктор Безбах, доцент кафедри військової педагогіки та психології кандидат психологічних наук, полковник запасу Георгій Дубровинський, професор кафедри військової педагогіки та психології доктор психологічних наук Олександр Сафін, доцент кафедри військової педагогіки та психології кандидат педагогічних наук Світлана Балашова, а також викладачі, які мають значний досвід служби в управлінських структурах виховної та соціально-психологічної роботи й виконання завдань у бойових умовах: полковники запасу Олександр Коренчук, Петро Зубченко, Микола Дорохов та інші.
9.02.11 відбулося підсумкове тестування за програмою навчання та урочисте вручення слухачам свідоцтв державного зразка про закінчення курсів, яке проводив заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор Уліч.
Вітаючи випускників з успішним завершенням навчання, він наголосив на зростанні людського фактору у виконанні завдань, ящо сьогодні стоять перед військовими підрозділами, важливості виховної роботи з особовим складом та перспективах, що відкриваються перед випускниками курсів у подальшій військовій службі. Полковник Віктор Уліч навів приклади успішного виконання службових обов’язків та просування по службі випускників попередніх курсів й побажав того ж усім присутнім.
Полковник запасу Микола Дорохов у своєму виступі подякував усім випускникам курсів за старанне ставлення до навчання. Він особливо відзначив старших лейтенантів Андрія Беспалько та Андрія Грузінцева, які взяли участь у проведенні занять з курсантами ВІКНУ й запропонував використовувати цей досвід у майбутньому.
Кращим випускникам курсів: майорам Олександру Кунаху, Сергію Мельнику та старшому лейтенанту Андрію Беспалько були вручені почесні грамоти, а старший лейтенант Андрій Грузінцев був нагороджений «Знаком Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка».
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024