Новини

 

Круглий стіл в Інституті міжнародних відносин

26.11.2010
25 листопада 2010 року Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Фонд «ФОРУМ СХІДНОЇ ПОЛІТИКИ» провели круглий стіл на тему «Між партнерством та асоціацією. Польща та Україна перед обличчям нових умов процесу європейської інтеграції»
Круглий стіл проходив в двох пленарних засіданнях. На першому, модератором якого був доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Інституту міжнародних відносин Володимир Манжола, розглядали можливості і обмеження євро інтеграційної політики України. В рамках цього питання розглядали такі аспекти як: роль Східного партнерства в європейській інтеграції України; польське та німецьке бачення східної політики Європейського Союзу; співпраця в трикутнику Німеччина-Польща-Україна в процесі європейської інтеграції; чинники формування нової моделі євроінтеграційної стратегії України; партнерство Польщі та України у контексті нормалізації польсько-російських відносин; сучасний стан відносин Україна - ЄС у контексті інтеграційної політики сторін; східне партнерство і асоціація в концепції міжнародного режиму та ін..
Друге пленарне засідання було присвячене становищу Польщі та України перед новими викликами європейської інтеграції. Модератор другої частини круглого столу, доктор наук, голова фонду «Форум східної політики», представник сектору зовнішньої політики Республіки Польща Інституту міжнародних досліджень Вроцлавського університету Артур Джевіцькі відкрив пленарне засідання, в ході якого були висвітлені економічні аспекти угоди про асоціацію України з ЄС, економічні аспекти глобалізації та регіоналізації у Центральній та Східній Європі, енергетична складова Східного партнерства, проблема газу та нафти у відносинах Росії з Україною та Білоруссю, потенціали безпеки Польщі та Україні: можливість кооперації, правові основи асоціації України з ЄС, готовність Польщі та України до валютної інтеграції, розрахунки і прорахунки політики Європейського Союзу у Східній Європі, еволюція транскордонного співробітництва Польщі та України після розширення ЄС 2004 року та ін..
В засіданні приймали участь доктори , професори, кандидати наук, аспіранти Інституту міжнародних відносин Київського національного університету міжнародних відносин, Дипломатичної академії України, Інституту міжнародних досліджень Вроцлавського університету та Фонду «Форум Східної політики»: Г. Перепелиця, Т. Шинкаренко, Р. Фокс, Н. Весела, М. Мруз, О. Шнирков, О. Панаріна, А. Сапсай, М. Врублєвські, І. Мінгазутдінов, М. Сєнкєвіч, О. Хилько, С. Маковський, О. Шаповалова, І. Березовська, О. Чугаєв та ін.. Цікава та актуальна тема визвала жваву дискусію серед учасників та гостей круглого столу. Розгляд актуальних та цікавих тем спричинив виникнення неабиякого інтересу у аудиторії.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024