Новини

 

Підписано Угоду про співпрацю між університетом і УСПП

11.11.2010
Український союз промисловців і підприємців та Київський національний університет імені Тараса Шевченка об’єднали зусилля для підвищення якості підготовки вітчизняних менеджерів та фахівців, взаємодії задля успішного реформування економіки, зростання її конкурентоспроможності. Угоду про співпрацю сьогодні, 11 листопада, підписали президент УСПП Анатолій Кінах та ректор КНУ Леонід Губерський.


За словами Анатолія Кінаха, сьогодні необхідно подбати про підготовку студентів, які в майбутньому будуть ефективно, високопрофесійно захищати й просувати українські національні інтереси на зовнішніх ринках, розробляти стратегічні програми розвитку вітчизняної економіки, вдосконалювати законодавчу базу, формувати політику держави в цілому.

«Співпраця з таким поважним закладом для нас надзвичайно необхідна й корисна. Це можливість об’єднати зусилля науки та реального сектору економіки, на практиці застосувати наукові надбання, розробки, дослідження. Ми пишаємося тим, що завдяки такому партнерству можемо сприяти формуванню в Україні потужного громадянсько-демократичного суспільства», - сказав президент УСПП.

У свою чергу, ректор Леонід Губерський відзначив, що перед університетом відкриваються нові можливості – поєднання потужної фундаментальної наукової бази з практичною роботою. «Ми готуємо еліту України, яка в майбутньому має забезпечити конкурентоздатність вітчизняної економіки. Але сьогодні нам бракує практичного застосування наших напрацювань, втілення наукових надбань у реальні справи, конкретні проекти. Переконаний, що співпраця з найпотужнішою в Україні організацією ділового товариства, нам у цьому сприятиме», - зауважив ректор університету.




Угода передбачає взаємні консультації з питань підготовки кваліфікованих кадрів для українських компаній, співпрацю у галузі впровадження науково-дослідних розробок у виробництві, проведення наукових досліджень з актуальних проблем розвитку національного господарського комплексу в умовах модернізації економіки України тощо.
У цьому контексті УСПП та КНУ спільно проводитимуть наукові дослідження з актуальних проблем розвитку національної промисловості та підприємницької діяльності в сучасних умовах, особливо в сфері вивчення закономірностей, протиріч та ризиків модернізації вітчизняної економіки.

Сторони використовуватимуть науково-дослідницький, виробничий потенціал науковців та підприємців у галузі впровадження та практичного застосування науково-дослідних розробок у виробництво, сприятимуть у реалізації освітніх програм, що відповідають вимогам ефективного розвитку підприємництва, рівню сучасних досягнень науки та новітніх технологій, консультуватимуться у питаннях підготовки кадрів, видавництва наукових й освітніх видань.





Прес-служба УСПП,Прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024