Новини

 

Перемовини про співпрацю

19.10.2010
19 жовтня на прохання Тимчасового повіреного у справах Сирійської Арабської Республіки в Україні Гайсама Машфеджа відбулася його зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв»язки) Петром Бехом. Головним приводом для зустрічі було бажання обох сторін наблизити реалізацію наміру про розбудову тісніших стосунків з ВНЗ Сирії , зокрема, з найстарішим провідним сирійським освітнім і науковим закладом Дамаським університетом. Нині в ньому навчається 120 тисяч студентів. Перемовини сприяли прискоренню підготовки Угоди, що її мають намір невдовзі підписати два університети. Позитивний досвід на цьому шляху вже напрацьовано. На зустрічі був присутній президент міжнародного центру інформаційних та інноваційних технологій доктор технічних наук, академік Ісса Сухель.


Міжнародне співробітництво кафедри Близького Сходу, Єгипетського центру арабської мови та культури з Сирійською Арабською Республікою.
На сьогодні посольство Сирійської Арабської Республіки в Україні є одним з найактивніших дипломатичних представництв, що надає постійну підтримку студентам Інституту філології, які вивчають арабську мову. За сприяння посольства студенти Інституту філології неодноразово відвідували Сирію на запрошення Союзу молоді Сирії та Національного союзу студентів Сирії у 2005, 2007-2010 рр. Крім цього, посольство подарувало кафедрі навчальну літературу. Посольство Сирії регулярно приймає студентів Інституту філології для проходження перекладацької практики. Одна з випускниць нашого університету наразі працює в Посольстві Сирії.
У квітні 2009 року Єгипетський центр арабської мови та культури провів спільний культурно-мистецький захід з Посольством Сирійської Арабської Республіки. У Центрі мистецтв Інституту філології проходила фотовиставка «Сирія очима українських журналістів», організована Центром за сприяння Посольства Сирійської Арабської Республіки в Україні. Офіційне відкриття фотовиставки відбулося за участі Тимчасового повіреного у справах Сирійської Арабської Республіки в України д-ра Сулеймана Абу Діяба (попередника нинішнього голови дипломатичної місії Сирії) й аташе з питань культури посольства Сирії Ахмада Шбіба.
На жаль, сьогодні ми не маємо серед іноземних студентів громадян Сирії. Лише 1-2 слухачі епізодично навчалися на підготовчому факультеті в останні роки, та й то не продовжили навчання у нашому університеті. Але ми добре пам’ятаємо ті часи, коли в 1970-80-х роках ми мали багато студентів із Сирії.

Начальник Управління міжнародних зв'язків О.Ф.Іванов

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024