Новини

 

Лекція німецького депутата

27.09.2010
23 вересня в Актовій залі Інституту філології депутат Німецького Бундестагу пан Бернд Шеелен прочитав українським студентам лекцію на тему «Міжнародна парламентська стипендія Німеччини». Відбулася також презентація цієї програми.

Програма передбачає стажування в законодавчому органі влади – парламенті і дає реальну можливість молодому спеціалісту виявити свої здібності держслужбовця.
У ній вже бере участь 27 країн світу. Серед них і такі як США, Франція та ін.
Як сказав один з випускників цієї програми, жоден парламент світу не пропонує молодим людям настільки насичену програму стажування. Вона допомагає визначитися зі сферою подальшої діяльності, знайти себе, як спеціаліста, познайомитися з багатьма людьми та поспілкуватися з лідерами держав , міністрами , відомими громадськими діячами (не лише німецькими, але й всього світу).
Критерії відбору для участі в програмі стажування відмінне знання німецької мови, закінчена вища освіта, досвід роботи у громадських організаціях чи в політиці.
Участь у заході взяли також пані Ульріке Штрате від Берлінського технічного університету та пані д-р Інес Мокенгаупт-Гордон від адміністрації Німецького Бундестагу.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024