Новини

 

Двостороння угода про співпрацю

03.09.2010
УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ
між
Київським національним університетом імені Тараса Шевченка
(м. Київ, Україна)
та
Вільним університетом Берліна (м. Берлін, Німеччина)


Керуючись інтересами зміцнення ділових та дружніх зв’язків, взаємовигідної співпраці у галузі вищої освіти, науки та культури, Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ, Україна), в особі ректора, професора Леоніда Васильовича Губерського, діючого на підставі Статуту, з однієї сторони та Вільний університет Берліна (м. Берлін, Німеччина), в особі президента, професора Петера-Андре Альта, діючого на підставі Статуту, з іншої сторони, погодилися підписати дану Угоду про співпрацю та обміни у галузі наукових досліджень при наступних умовах.

А. Співпраця
1. Сторони даної Угоди сприятимуть розвитку співпраці між двома університетами у галузі вищої освіти, науки та культури.
2. Дві договірні Сторони гарантують одна одній:
а) обмін науковими публікаціями та інформацією, які представляють взаємний інтерес;
б) обмін викладачами, науковими співробітниками та студентами між університетами;
в) реалізація спільних науково-дослідницьких проектів;
г) використання інших форм співпраці двох ВНЗ.
3. Дві договірні Сторони за обопільною згодою вирішують, які спільні проекти у галузі досліджень та викладання в рамках цієї Угоди можуть бути реалізовані.



Б. Управління програмою
Кожний університет має призначати уповноважену особу, відповідальну за програму співпраці та обміну. Ці відповідальні особи мають інформувати своїх партнерів про зміни програми.

В. Термін дії Угоди
1. Угода укладена в двох примірниках українською та німецькою мовами, обидва тексти мають однакову юридичну силу. Угода набуває чинності з моменту її підписання ректорами обох університетів.
2. Угода укладається на необмежений термін. Всі зміни та доповнення до цієї Угоди повинні бути взаємно погоджені. Кожна сторона може ініціювати припинення дії Угоди, про що повинна письмово повідомити іншу сторону за 12 місяців до заявленої дати припинення Угоди. Обидві сторони погоджуються, що в період дії Угоди узгоджені та розпочаті програми співпраці повинні бути завершені.


Берлін, 30 серпня 2010 року
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024