Новини

 

На вірність українському народові присягнули курсанти ВІКНУ

31.08.2010
В останній день літа, 31.08.10, після проходження первинної військово-професійної підготовки 149 курсантів 1-го та 58 курсантів 4-го курсів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) прийняли Військову присягу на вірність Українському народові.
Особливістю цьогорічних урочистостей стало те, що в останній раз приймали Військову присягу курсанти, які навчалися за схемою «студент – курсант».
Молодих захисників Вітчизни щиро привітали почесні гості, а також керівники Військового інституту: директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенант Марко Іван Юрійович, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Шевченко Володимир Петрович, ветеран Великої Вітчизняної війни, генерал-майор у відставці Журавель Олександр Федорович, заступник Голови синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, учасник бойових дій в Іраку Архімандрит Лука (Винарчук) та начальник Військового інституту генерал-майор Балабін Віктор Володимирович.
– Сьогодні найважливіший у нашому житті день – день прийняття Військової присяги на вірність Українському народові, – зазначила у своєму виступі курсант 1-го курсу ВІКНУ Людмила Кіктенко. – Тепер ми не просто громадяни, ми – майбутнє і надія нашої держави, її щит і оберіг. Ми присвячуємо своє життя служінню Батьківщині і присягаємо, що віддамо всі свої сили для того, щоб над Україною завжди було мирне небо, щоб колосилися ниви і у кожному домі лунав дитячий сміх, – сказала Людмила Кіктенко.
Після покладання курсантами ВІКНУ квітів до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу настала хвилююча мить виносу Бойового прапора Військового інституту та проходження урочистим маршем.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024