Новини

 

Фахівці Університету взяли участь у заходах проекту TEMPUS

14.06.2010
У період з 26 травня по 9 червня 2010 року делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі д.н. Заславського В.А., к.е.н. Чугаєва О.А., Маковського С.О., Філіпенка Д.О. та Балюк Т.А. взяла участь у спеціалізованих семінарах в рамках проекту QATMI (Інструменти забезпечення якості для управління інтернаціоналізацією), фінансованого за програмою TEMPUS IV Європейською Комісією.
Спеціалізовані семінари проходили на базі чотирьох університетів-партнерів проекту: Університет імені Миколи Коперніка (м.Торунь, Польща), Університет імені Карла фон Осецького (м.Ольденбург, Німеччина), Університет Редбауд (м.Неймеген, Нідерланди), Університет Аліканте (м.Аліканте, Іспанія).
Протягом періоду відрядження делегація Інституту брала участь в семінарах з підготовки за різними напрямами інтернаціоналізації освіти: викладання англійської мови; Болонський процес; процеси менеджменту студентів, що відряджаються за кордон; система трансферу кредитів ECTS; менеджмент іноземних студентів, що прибувають на навчання; урахування потреб студентів з обмеженими можливостями; діяльність Студентської мережі Еразмус; організація літніх шкіл; викладання курсів англійською мовою; мобільність персоналу; урахування крос-культурних аспектів; формування стратегії інтернаціоналізації; організаційні аспекти інтернаціоналізації освіти; фандрайзінг в сфері міжнародних зв’язків; міжнародний проектний менеджмент; окремі приклади реалізації міжнародних навчальних програм.
Також було проведено налагодження контактів щодо можливих напрямів співпраці з представниками окремих факультетів приймаючих університетів, а також з учасниками спеціалізованих семінарів від університетів країн-партнерів проекту з СНД. По результатах участі у семінарах розроблено практичні пропозиції щодо подальших напрямів інтернаціоналізації діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024