Новини

 

Гості з Кракова

26.04.2010
26 квітня наш університет відвідали колеги-освітяни з Кракова. У складі делегації прибули ректор Краківського університету технологій імені Тадеуша Костюшко Фуртак Казимир та проректор з навчальної роботи та міжнародних зв’язків Богдал Даріус. Під час зустрічі з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіком НАН України Леонідом Губерським було обговорено напрямки співпраці двох університетів та підписано відповідну угоду.



УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ

від 26. 04. 2010 р.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Україна

в особі Ректора, проф. Губерського Леоніда Васильовича

і Краківський політехнічний університет ім.Тадеуша Костюшка, Польща

в особі Ректора, проф. Казімєжа Фуртака

Домовились про таке:

§ 1

1. Дана Угода є продовженням тривалої співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка (Україна) і Краківським політехнічним університетом ім.Тадеуша Костюшка (Польща).

2. Сторони дійшли згоди щодо науково-дослідницьких робіт, пов’язаних з конкретними потребами і цілями, що принесуть їм спільну користь і в результаті взаємного порозуміння встановлюватимуть об’єм і зміст нинішньої співпраці, керуючись наступними положеннями.

§ 2

Київський національний університет імені Тараса Шевченка (Україна) і Краківський політехнічний університет ім.Тадеуша Костюшка (Польща), встановлюють наступні засади співпраці:

1. Обидва університети будуть підтримувати обмін інформацією про свої наукові програми, дослідження та про можливості спільних досліджень і співпраці. Обидва університети сприятимуть обміну викладачами і студентами.

2. Обидві сторони погоджуються на співпрацю у таких галузях:

a) Обмін студентів та/або стажерів;

б) Обмін викладачів і працівників;

в) Спільні дослідження, публікації;

г) Спільні конференції, семінари, школи, студії та зустрічі;

д) Спільні навчальні програми;

е) Спільна наукова і комерційна діяльність в рамках Технологічного парку при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

§ 3

Дана угода не несе жодних фінансових зобов’язань сторін. У випадку виникнення потреби фінансування співпраці, здійснення обміну викладачами, персоналом чи студентами, а також дослідницькими проектами, дана угода стає підставою для укладання відповідних додаткових угод між університетами. Деталізовані угоди мають бути укладені в письмовій формі та підписані обома сторонами.

§ 4

Ця Угода набуває сили в день підписання і діє протягом невизначеного часу, якщо одна із сторін виявить бажання розірвати дану угоду, вона повинна повідомити про це іншу сторону за дванадцять місяців до моменту розірвання.

§ 5

Дану Угоду укладено польською та українською мовами в двох рівнозначних примірниках для кожної мови, які підписують обидві сторони.



Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Ректор Леонід Губерський
Проректор з міжнародних зв’язків Петро О. Бех

Краківський політехнічний університет імені Тадеуша Костюшка
Ректор Казімєж Фуртак
Проректор в справах навчання та співпраці із закордоном Дарьюш Богдал







Прес-центр


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024