Новини

 

Вчимося граючись

25.04.2010
Вранці 25 квітня 2010 року рух по вулиці Ломоносова був вкрай затруднений. Щільний потік лексусів, фордів, фольксвагенів та машин інших марок повільно рухався до спортивного комплексу університету. З машин виходила малеча у супроводі батьків і поважні старшокласники. Всі вони прямували на 2-гу Всеукраїнську олімпіаду з робототехніки, яку організувала компанія ТОВ "Пролего", Студентський парламент нашого університету та кафедра фізичного виховання та спорту.


Як розповів головний суддя змагань студент 1 курсу магістратури радіофізичного факультету, призер Всесвітньої олімпіади з робототехніки Дмитро Кондратенко, змагання пройдуть у 4-х вікових категоріях,

їх метою буде зібрати з базових елементів конструкторів всесвітньо відомої фірми Lego робота, який би самостійно, під керівництвом вбудованого мікрокомпьютера, виконував певне завдання.


Трибуни спортивного комплексу давно вже не бачили такої кількості глядачів,

адже одночасно зі змаганнями проходила виставка кращих зразків роботів, зібраних з елементів Lego,

природничі факультети університету організували власні презентації для майбутніх абітурієнтів,

проходили різні інтелектуальні ігри та конкурси.

Хоча й не всім вдалося виконати олімпіадне завдання,

не задоволених не залишилося, бо і переможці, і переможені одержали грамоти, кубки, пам'ятні подарунки.


Завершуючи олімпіаду голова студентського парламенту університету Максим Макарчук запросив всіх учасників вступати на природничі факультети університету, він подякував всім: і учасникам, і організаторам за це чудове свято робототехніки. Особливу подяку Максим висловив двічи олімпійській чемпіонці, багаторазовій чемпіонці світу та Європи, завідувачці кафедри фізичного виховання та спорту Тетяні Іванівні Кочергіній за величезну допомогу в організації олімпіади.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024