Новини

 

Збережемо пам'ять!

16.04.2010
14 квітня 2010 року відбулася зустріч студентів фізичного і радіофізичного факультетів та співробітників університету з племінницею студента-добровольця, який віддав своє життя за Вітчизну, Адольфа Аврамовича Павленка. Лідія Владиславівна Павленко розповіла про свою родину: батьків Адольфа, його рідного брата й свого батька Владислава Аврамовича, про внесок всієї сім'ї у справу збереження пам’яті про життя близької людини. Події, про які розповідала Лідія Владиславівна, відбувалися протягом всього 20-го століття і в них знайшла відображення непроста доля України. В кінці виступу пролунало прохання до присутніх шанобливо ставитися до історії нашого народу, правдиво її відтворювати, засвоювати уроки минулого. Намагатися недопустити повторення гірких помилок і бути патріотами Батьківщини. Саме цим керувався у своєму короткому житті Адольф Павленко.
Старший науковий співробітник фізичного факультету Науменко А.П. у своїх спогадах повідала, що в роки її навчання ім'я студента-добровольця фізичного факультету часто згадували. Але потім, на жаль, про нього призабули. Від імені усіх присутніх вона подякувала членам родини загиблого за те, що вони підготували видання книги «Листи з війни» й відновили пам’ять про героїчного юнака для сучасників.
Про необхідність військово-патріотичного виховання молоді та про важливість виходу такої книги як “Листи з війни” наголосив у своєму виступі полковник Військового інституту нашого університету Дорохов Микола Сергійович.
Наприкінці зустрічі Лідія Владиславівна люб’язно запропонувала студентам примірники книжок і всі вони миттєво розійшлися між ними. Нехай життєствердні послання з минулого стануть опорою для молоді в майбутньому!
Кудін В.Г.,
секретар Ради ветеранів фізичного факультету.
Фото автора.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024