Новини

 

Гості ВІКНУ – делегація В’єтнамської Народної Армії

07.04.2010
Ще з радянських часів ставлення до в’єтнамського народу, його героїчного минулого у нас завжди було поважним та теплим. Продовжуючи закладені колись традиції добрих взаємостосунків, до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) прибула з візитом делегація В’єтнамської Народної Армії (ВНА) Соціалістичної Республіки В’єтнам.

Мета візиту - визначення напрямів та можливих форм двостороннього військового співробітництва на перспективу, ознайомлення з навчально-матеріальною базою ВІКНУ, навчальним процесом, структурою та сферами діяльності Військового інституту.

До складу делегації, яку очолював заступник начальника Генерального штабу ВНА генерал-лейтенант Фам Суанг Хунг, увійшло 10 осіб, у тому числі й аташе з питань оборони при Посольстві Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуен Ба Хієн.

Під час зустрічі з поважними гостями заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор, розповів пр історію ВІКНУ, здобутки та перспективи його розвитку.

У свою чергу генерал-лейтенант Фам Суанг Хунг звернув увагу присутніх на традиційно дружні стосунки між нашими країнами та їхніми Збройними Силами.

– Ми ніколи не забудемо про допомогу, – наголосив він, – яку надав український народ в’єтнамському народові у підготовці військових спеціалістів під час нашої боротьби за незалежність. Багато з них вже стало старшими офіцерами та генералами. Сьогодні, коли наша армія скорочується до кількості, необхідної для забезпечення територіальної цілісності держави, для нас є дуже цікавою система військової освіти в Україні, ваш досвід взаємодії військових та цивільних ВНЗ, підготовки військових кадрів. Ми бажаємо продовжувати нашу співпрацю у цьому напрямку.

Після взаємного обміну думками з питань військової освіти в Україні та Соціалістичній Республіці В’єтнам, генерал-лейтенант Фам Суанг Хунг залишив запис у книзі почесних гостей. Сторони обмінялися подарунками й на завершення заходу його учасники сфотографувалися на згадку.
.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024