Новини

 

Участь університету в рамковій угоді

12.03.2010
10 березня відбулося засідання Науково-технічної ради університету. На ньому було розглянуто умови участі науковців університету у 7-ій рамковій програмі ЄС

З ДОСЛІДЖЕНЬ, ТЕХНОЛОГІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА ДЕМОНСТРАЦІЙНИХ ДІЙ 2007-2013
Сьома рамкова програма – новий крок до створення Європейського дослідницького простору. Європейський Союз у ряді своїх офіційних документів, а також в двосторонніх угодах з Україною визнає нашу державу важливим суб’єктом міжнародних економічних відносин і своїм стратегічним партнером. В цьому контексті сучасна політика ЄС у сфері наукових досліджень та розвитку технологій передбачає подальше зростання інвестицій у науково-дослідну сферу і містить широкий інструментарій для розширення міжнародної співпраці.
Потужним інструментом для реалізації науково-технологічної політики ЄС є Сьома рамкова програма з наукових досліджень і розвитку технологій (РП7)(2007-2013 рр.), яка має найбільші, за всю попередню історію ЄС, обсяги фінансування* (*Загальний бюджет програми на період 2007-2013 рр. складає €50.521 млрд).
Європейська Комісія постійно висловлює готовність до широкого і ефективного залучення науково-технологічної сфери України у спільний науково-дослідний простір ЄС.
Сьома рамкова програма (РП7), що має підназву “Будівництво Європейського дослідницького простору знань для зростання”, має дві основні цілі:  зміцнити наукову та технологічну базу європейської промисловості;  підтримати конкурентоспроможність промисловості шляхом стимулювання досліджень.
Структура РП7 складається з чотирьох програм, що відповідають спеціальним цілям і основним компонентам зони європейських досліджень:
ПРОГРАМА “СПІВРОБІТНИЦТВО” є основою програми РП7, яка становить дві третини загального бюджету. Вона сприяє співробітницьким дослідженням в Європі та інших країнах-партнерах за допомогою проектів міжнаціональних консорціумів промислових та наукових співтовариств.
Дослідження проводитимуться відповідно до десяти тематичних пріоритетів:
 здоров’я;  продукти харчування, сільське господарство та біотехнології;  інформаційні та телекомунікаційні технології;  нанонауки, нанотехнології, нові матеріали та технології;  енергетика;  навколишнє середовище (включаючи “зміна клімату”);  транспорт (включаючи “аеронавтика”);  соціально-економічні та гуманітарні науки;  космос;  безпека.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024