Новини

 

<<Дні порівняльного правознавства>> вийшли друком

25.12.2009
24грудня у залі засідань Вченої ради юридичного факультету університету відбулася презентація збірника статей «Порівняльне правознавство: сучасний стан і перспективи розвитку».
Видання представили академік НАН України, академік РАН, директор Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, президент Української асоціації порівняльного правознавства Юрій Сергійович Шемшученко, декан юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Іван Сергійович Гриценко, вчені і професори київських науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів. За участі представників київських юридичних компаній, та журналістів юридичних ЗМІ.

Збірник «Порівняльне правознавство: сучасний стан і перспективи розвитку» ( редакція Ю.С. Шемшученка, Л.В. Губерського, І.С. Гриценка, упорядник О.В. Крес) побачив світ у видавництві «Логос». У ньому вміщено матеріали міжнародного наукового симпозіуму «Дні порівняльного правознавства», що відбувся у Києві з 8 по 11 квітня 2009 р.
Його видано спільно Інститутом держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Українською асоціацією порівняльного правознавства за підтримки Координатора проектів Організації з Безпеки і Співробітництва в Європі в Україні та Американської асоціації юристів / Ініціативи з верховенства права. Надруковано понад 200 статей авторів з України, Росії, Білорусі, Чехії, Молдови, Австрії, Великої Британії, Азербайджану, Казахстану, а також матеріали дискусії, що відбулася на «Днях порівняльного правознавства». Статті присвячено методології порівняльного правознавства, типології й класифікації правових систем сучасності, їх трансформації та взаємодії, проблемам викладання порівняльно-правових дисциплін у вищих навчальних закладах, наднаціональним тенденціям у розвитку права, порівняльним аспектам вивчення міжнародного та європейського права.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024