Новини

 

Візит Президента Європейського Парламенту в Інститут міжнародних відносин

22.12.2009
22 грудня 2009 року відбулась зустріч Президента Європейського Парламенту Єжи Бузека з професорами, аспірантами та студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У ході візиту Єжи Бузек відзначив, що ЄС і Європейський Парламент приділяють особливу увагу відносинам з Україною. Пан Бузек нагадав, що його візит є вже другим візитом Президента Європейського Парламенту в Україну протягом цього року. Україна одна з перших зарубіжних країн, які відвідав Єжи Бузек як Президент Європейського Парламенту.

Відповідаючи на запитання студентів та аспірантів Інституту міжнародних відносин про майбутні президентські вибори в Україні, Єжи Бузек відзначив, що Європейський Союз не підтримує якогось конкретного кандидата, а підтримує Україну, її народ і демократичні процеси. Саме тому ці вибори повинні бути вільними, чесними і прозорими. Саме про це і піклується він як Президент Європейського Парламенту.

На зустрічі з високим гостем були присутні більше 300 студентів і аспірантів Інституту, професорсько-викладацький склад. У складі делегації був присутній також Голова Представництва Європейського Союзу в Україні пан Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Директор Інституту міжнародних відносин проф. Копійка В.В. подякував Президентові Європейського Парламенту за увагу до студентів Інституту міжнародних відносин, вручив гостеві пам’ятну медаль Інституту і запросив пана Бузека відвідати Інститут в ході його наступного візиту до України.

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024