Новини

 

15 років, як університет має статус "національний"

21.04.2009
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ


Відроджуючи демократичні традиції освіти і науки, дбаючи про створення умов для ефективного використання інтелектуального потенціалу України, враховуючи велику організаторську роль Київського університету імені Тараса Шевченка в підготовці наукових і науково-педагогічних кадрів, постановляю:

1. Установити, що Київський університет імені Тараса Шевченка (далі - Університет) є національним університетом зі статусом самоврядного (автономного) державного вищого навчального закладу, який здійснює свою діяльність відповідно до власного Статуту, що реєструється Міністерством освіти України.

2. Органам виконавчої влади не передавати закріплене за Університетом майно, що перебуває у державній власності, будь-яким органам, підприємствам, установам, організаціям або іншим навчальним закладам.

Установити, що Університет використовує закріплене за ним майно з освітньою метою для виконання своїх статутних завдань без зміни форми власності цього майна і утримує його за рахунок виділених Університету коштів.

3. Враховуючи потреби Університету в розширенні навчальної та технічної бази, рекомендувати органам місцевого самоврядування не допускати вилучення земельних ділянок для державних і громадських потреб з земель, наданих йому в користування.

4. Кабінету Міністрів України під час розробки проекту Державного бюджету України передбачати, починаючи з 1995 року, фінансування Університету окремим рядком за індивідуальними нормативами.

Президент України
Л.КРАВЧУК

м.Київ, 21 квітня 1994 року № 176/94

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024