Новини

 

Програму “Майбутнє України” – в життя!

16.04.2009
Старт програмі дають Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України “КПІ” та Мала академія наук.

Дата і час: 21.04.09., 12.00
Місце проведення і адреса: НТУУ “КПІ”, корпус 6, Зала засідань адміністративної ради. Проспект Перемоги, 37.

21 квітня 2009 року, 0 12.00 підписанням Угоди про співробітництво між КНУ імені Тараса Шевченка, НТУУ “КПІ” та МАН буде дано старт реалізації Програми “Майбутнє України”
Необхідність реалізації Програми полягає у підвищенні інтелектуального потенціалу суспільства та реалізація інноваційного розвитку економіки, заснованого на знаннях, неможливі без створення системи неперервної професійно-орієнтованої технічної освіти усіх рівнів – від школи до університету. Програма враховує важливість розвитку природничо-математичної освіти і науки в Україні, реалізація Програми «Майбутнє України» дозволить підвищити якість природничо-математичної підготовки школярів, виявити творчу, обдаровану молодь та здійснити ранню професійну орієнтацію за широким спектром природничих наук.
Завдання програми: виявлення талановитих і обдарованих учнів, їх підтримка та рання професійна орієнтація із залученням вчених вищих навчальних закладів і провідних науково-дослідних центрів України. Розвиток інтелектуального потенціалу суспільства шляхом залучення молоді до дослідницької діяльності в науці, техніці, економіці і управлінні. Зміцнення інтеграції навчальних закладів усіх рівнів для забезпечення високоякісної освіти.
Етапи реалізації програми: 2009-2010 р.р. - впровадження пілотного проекту на базі КНУ імені Тараса Шевченка та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» за участю Малої академії наук.2011р. – розробка заходів, механізмів розвитку та впровадження результатів пілотного проекту у найбільших наукових центрах України. 2012 р. – Впровадження і здійснення Програми на постійній основі.
Угоду про співпрацю, щодо реалізації Програми “Майбутнє України” підпишуть ректор КНУ імені Тараса Шевченка Л.В.Губерський, ректор НТУУ “КПІ” М.З.Згуровський, Президент Малої академії наук С.О.Довгий.
На урочистості запрошені Народні депутати України, представники Уряду України, керівники міністерств і відомств, шкіл, ліцеїв та ін.
Запрошуємо ЗМІ взяти участь у віддзеркалені цієї події.

За додатковою інформацією звертатися до:
Тимофєєва Володимира Івановича – заступник проректора тел. 236-11-54
Янкового Володимира Васильовича – прес-секретаря НТУУ “КПІ” тел. 241-66-95
Прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка Інни Барчан та Ганни Набокової : тел. 239-34-66, +38050-159-49-90


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024