Новини

 

В Шевченків університет прийшла "весна"

24.03.2009
Ось і завершилась цьогорічна, вже сьома, міжнародна наукова конференція молодих вчених "Шевченківська весна - 2009". Цьогоріч, вперше, було змінено формат конференції на міждисциплінарний, що принесло помітне ожвавлення та оновлення конференції. Так як сучасний світ ставить ряд нових проблемних викликів перед людством, спричинених глобалізаційними процесами, екологією, загальною взаємозалежністю, світовою фінансовою кризою, розвитком нових технологій та появою нових соціальних/політичних практик, мати широкий/незаангажований погляд на них є надзвичайно важливо, особливо для молоді. Також, враховуючи 175-й рік народження Київського університету була зорганізована секція “Університет в ХХІ столітті”, де дебатувалися та розглядалися питання майбутнього цієї інституції у вітчизняному та світовому контекстах. Ці секції (“Виклики сучасного світу”, “Сучасний буквар природничих наук”, “Інтеграція природничих та соціальних наук: pro et contra”) разом з традиційними дисциплінарними (“біологія”, “географія”, “механіка та математика”, “міжнародні відносини”, “психологія”, “політологія”, “радіофізика”, “соціологія, “філософія”, “фізика”,“економіка”,) мали великий успіх. Але це ще не всі новації запропоновані Науковим товариством студентів та аспірантів КНУ, яке є головним організатором конференції, також було впроваджено вперше за всю історію проведення конференції єдину систему електронної реєстрації учасників та їх наукових доповідей на сайті конференції (http://shv.univ.kiev.ua), організовану культурну програму: екскурсії, дружні вечірки та ін.

Урочисте відкриття VII Міжнародної міждисциплінарної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених відбулося 24 березня в Червоному корпусі Київського університету. На урочистому відкритті були присутні проректор університету з навчальної роботи В.А.Бугров, начальник науково-дослідної частини С.Г.Неділько, заступник голови первинної профспілкової організації по роботі зі студентами В.В.Шамрай.
Головне завдання конференції - допомогти розвинути творчу активність молоді. Окрім цього, Шевченківська весна не лише є “дискусійним майданчиком” для молодих науковців, можливістю показати власні знання чи наукові відкриття, але й допомагає знайти нових друзів з різних країн світу, міст України. Безпосереднє спілкування на конференції не замінить жодні інші заочні (віртуальні) контакти. Як знати, можливо у майбутньому ті “наукові мережі” молодих вчених започатковані тут, разом здійснять великі наукові відкриття, що змінять наш світ!















Повноцінна організація конференції не могла б бути здійснена без підтримки Первинної профспілкої організації КНУ, та особистого дружнього ставлення до цієї ініціативи голови ППО університету В.Ф. Цвиха.

Налагодження роботи конференції не було б не можливим без тісної співпраці з низкою міжнародних студентських організацій (в першу чергу – Міжнародної організації студентів політологів та фізиків (відповідно - IAPSS та IAPS)) та Міністерством освіти та науки України. по Киеву cycosmos.net порно




Ось деякі враження учасників конференції, якими вони поділилися з нами:

“Мені дуже сподобалася конференція “Шевченківська весна” … Вона стала точкою відліку моєї наукової діяльності. Все було дуже класно і у майбутньому я буду продовжувати участь у такого роду діяльності.»
Ольга Волинець, КНУ імені Тараса Шевченка, Київ, Україна

“Враження приємні і частково неоднозначні. Передусім хочеться подякувати усім організаторам, НТСА і усім учасникам конференції… Також дякую за неформальне спілкування. Сподіваюсь зустрітися наступного року в КНУ, може і раніше. А от щодо недоліків … здивувало відсутність перекладу на міждисциплінарній секції “Виклики сучасного світу”, організація спілкування з іноземними гостями. Але це все окремі мінуси, які можна легко виправити. Все super, ви молодці! ”
Катерина Тягло, Інститут соціології НАН України, Київ, Україна

“Красно дякую за запрошення. Був дуже радий взяти участь у “Шевченківській Весні-2009”. Сподіваюсь на подальше співробітництво! Усьому оргкомітету й Науковому товариству КНУ велика подяка !”
Аман Базарбаєв, Саратовський державний університет, Саратов, Росія

“Конференція була дуже добре організована. Готель, університет були чудово приготовані до конференції. Шкода, що деякі люди робили свої доповіді лише українською або російською. Я справді дуже добре провела час. Дякую за запрошення. Успіхів в організації наступних конференцій! Сподіваюсь, ми побачимось ще! ”
Іга Бунч, Ягелонський університет, Краків, Польща

“У Києві я перший раз!!! Назавжди враження про це чудове місто у мене будуть пов’язані з КНУ. Справляє велике враження головний корпус “red building”…Заслуговує на увагу той факт, що конференція “від початку і до кінця ” була організована силами студентів. Це є можливим тільки завдяки поєднанню активності молодих, ініціативних людей…. Київ – велике місто, а КНУ - його достойне обличчя ”.
Катерина Павлова, Білоруський державний університет, Мінськ, Білорусія

“Дякую за чудово організовану і проведену конференцію! Дуже сподобався ваш університет, житловий комплекс, обіди і теплий прийом… Ми будемо використовувати досвід вашої організації наукових заходів в наших внз. Я вважаю, що за винятком деяких недоліків, в цілому організація на високому рівні. Велика подяка вашому Науковому товариству! Молодці! Так тримати! Зростайте і розвивайтесь, і ми сподіваємося взяти участь у конференції у наступному році й побачити учасників з багатьох країн світу ”
Катерина Букреєва, ВНУ імені В.Даля, Луганськ, Україна

“Ще довго буду згадувати усіх нових друзів, ще довго буду відчувати те почуття тепла і дружби, яке панувало на конференції. Я відчула себе активним учасником і співучасником глобальних світових процесів”
Таня Гриценко, Інститут вищої освіти АПН України, Київ, Україна.

“Я хочу подякувати усім тим, хто допоміг в організації конференції. Коли я побачила оголошення про конференцію, я зрозуміла, що хочу прийняти в ній участь і вона не розчарувала мене. Я брала участь у минулорічній конференції, яка була дисциплінарною, тому я вважаю, що це була чудова ідея організувати міждисциплінарні секції цього року…”
Ольга Чумичкіна, Одеський національний університет, Одеса, Україна
“Конференція для мене була дуже цікавим досвідом. Не лише доповіді були цікавими й на дуже високому науковому рівні, але й сам Київ є чудовим місцем, я зустріла в ньому так багато чудового, обнадійливого і відкриваючого. Я справді дуже добре провела тут час і сподіваюсь повернутися сюди знову!”
Анна Шкларська, Ягелонський університет, Краків, Польща

“…За три дні конференції я дізнався багато про Київ й українську історію, і я був просто вражений архітектурою міста. Ця конференція є чудовою нагодою зустрітися зі студентами звідусіль й довідатися більше про ті традиції, які існують у світі, й звичайно отримати нові знання й методи ”.
Раду-Флорін Станцу, Політехнічний університет Бухаресту, Бухарест, Румунія

“Хотілося б презентацій доповідей тільки англійською. Це не дуже приємно приїхати здалеку і не мати можливості зрозуміти про що мої колеги говорять”.
Альпер Кейхен, Університет Шефілду, Шефілд, Об’єднане Королівство

“Організаторам “Шевченківської весни-2009” велика подяка. Було дуже приємно відчути ваше піклування в дні конференції ”.
Микола Веремеєв, Академія державного управління при Президенті Республіки Бєларусь, Мінськ, Білорусія

“Я під враженнями, Київ - чудове місто. Ми чудово провели тут час. “Шевченквська весна” справді чудова ”
Дайруш Цок, Технічний університет Лодзь, Лодзь, Польща


Максим Січ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024