Новини

 

Зустріч з українським омбудсманом Ніною Іванівною Карпачовою.

25.03.2009
25 березня в Актовій Залі Червоного корпусу відбулася зустріч студентів Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, українським омбудсманом Ніною Іванівною Карпачовою.
Послухати і поспілкуватися з Ніною Іванівною, в минулому випускницею юридичного факультету, прийшла безпрецедентна кількість студентів-правників і не тільки - в залі були присутні викладачі і студенти інших факультетів.
Зустріч розпочалась демонстрацією 10-хвилинного фільму, про робочі будні омбудсмана. Цей маленький шедевр жодного з глядачів не лишив байдужим і викликав почуття ще більшої поваги до тендітної, невеликої на зріст жінки, яка в кадрах фільму спілкується з рідними загиблих шахтарів, допомагає дітям-сиротам і дітям-інвалідам, бере участь в незліченних захисних акціях.
Зустріч відкрив ректор університету,академік, Губерський Леонід Васильович . У ній також брав участь декан юридичного факультету Іван Сергійович Гриценко.
Ніна Іванівна Карпачова, яка емоційно і з щирим запалом розповіла студентам як створювався інститут омбудсмана та його сьогоднішню діяльність.



Коли ввімкнули „живий мікрофон” і студенти буквально „засипали” Ніну Іванівну цікавими і глибокими запитаннями, на які омбудсман відповідала так само нестандартно.
Зустріч з українським омбудсманом викликала й інтерес у студентів і, сподіваємось,була цікава й самій Ніні Іванівні. Гадаємо, що практика спілкування студентів-правників з відомими юристами стане традиційною в майбутньому.

Студентка
Даша Зарівна



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024