Новини

 

Співпраця з німецькими університетами.

24.03.2009
З 17 по 22 березня 2009 року делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі проректора з науково-педагогічної роботи Бугрова В.А. та завідувача кафедри філософії Лоя А.М. перебувала на запрошення Німецької служби академічних обмінів (DAAD) у Німеччині.




17-18 березня відбулися робочі зустрічі в Університеті Людвіга-Максиміліана (УЛМ) в Мюнхені, з яким наш Університет має Угоду про партнерство.


Наших представників зустрічали на філософському факультеті в секретаріаті професора Фоссенкуля, де обговорювалося питання про співпрацю філософів, а також в Управлінні міжнародного співробітництва УЛМ, де впродовж 3 годин тривали перемовини про форми та способи співпраці двох провідних університетів.


Німецькі колеги зазначили про необхідність більш тісної співпраці на рівні факультетів та інститутів, що дасть змогу оперативніше реагувати на виклики часу, а також про потребу розширення та поглиблення студентських обмінів, насамперед за програмою ERASMUS.




Увечері відбулася робоча зустріч та дружня бесіда з Почесним доктором Київського національного університету імені Тараса Шевченка професором Гансом Майєром, який тривалий час був Міністром освіти і культури Баварії та особисто доклав багато зусиль для підтримки Українського вільного університету в Мюнхені, а також для розширення та поглиблення співпраці між Україною та Німеччиною.
19 березня відбулося засідання комісії DAAD з відбору кандидатури для довгострокової доцентури з філософії в Київському університеті імені Тараса Шевченка. Від DAAD участь у засіданні брали д-р Г.Бергорн (керівник департаменту), д-р П.Хіллер (керівник відділу), М.Бішопінк (референт відділу). Від німецької академічної спільноти в комісії працювали професор Харальд Майєр (Вища школа Бонн-Рейн-Зіг), професор Йоганнес Вайс (Університет Касселя), професор Ганс Позер (Технічний університет Берліна). Українську сторону представляли проректор В.А.Бугров та професор А.М.Лой.
Після заслуховування кандидатів та обговорення їх компетенцій комісія ухвалила рекомендувати на 2-річний термін роботи кандидатуру доктора філософії (габ.) Мірко Вішке, який є фахівцем з класичної та сучасної німецької філософії і вже певний час працював в українських навчальних закладах.





20-21 березня відбулися відвідини Університетів Кьольна та Дюссельдорфа, де В.А.Бугров та А.М.Лой ознайомилися з організацією навчального процесу.




Поїздка відбулася за підтримки Посольства Німеччини в Україні (1-й секретар з питань культури, освіти і науки Ж.П.Фрьолі), Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та сприяння Управління міжнародних звязків Університету (О.Ф.Іванов).



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024