Новини

 

Науковий дебют Олексія Якубіна в ІЖ. Що цікавило майбутніх журналістів.

20.02.2009
Молоді науковці Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка зустрілись із головою Наукового товариства студентів та аспірантів Університету Олексієм Якубіним 19 лютого 2009 року в прес-центрі ІЖ.

Олексій Якубін розповів про історію створення Українського студентського наукового товариства університету святого Володимира 1918 року, про міжвузівські та міжнародні зв’язки сучасного НТСА, плани діяльності до кінця семестру, а також запросив майбутніх журналістів до участі в заходах Шевченківської весни.

Із головою НТСА ІЖ Лесею Ярошенко та заступником директора Інституту журналістики з наукової роботи Віталієм Корнєєвим обговорили порядок приєднання НТСА ІЖ до союзу НТСА Університету, створення сайту інститутського Товариства та деякі організаційні аспекти співпраці.

Студенти цікавилися, хто із відомих в Україні особистостей досягнув успіху в суспільному житті завдяки участі у студентському науковому товаристві. Олексій Якубін навів приклад першого президента України Леоніда Кравчука, який свого часу очолював НТСА, а також дав штрихи біографій Миколи Томенка, В. Кириленка та В.Піховшека, які у студентські роки також брали участь у роботі наукових товариств

Після зустрічі троє студентів першого курсу стали новими членами НТСА ІЖ і отримали завдання до наступної зустрічі молодих науковців. Олексія Якубіна запросили виступити на відкритті Міжнародної студентської наукової конференції «Молодіжні ЗМІ та ЗМІ для молоді: проблеми та перспективи», яку організовує і проводить Інститут журналістики 19-20 березня 2009 року. Голову НТСА Університету також закликали стати учасником круглого столу «Журналістика про науку і наука про журналістику», який НТСА ІЖ планує провести в рамках студентської конференції.




Леся Ярошенко,
голова НТСА ІЖ



Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024