Новини

 

Міжнародна конференція "Культурне та медійне різноманіття в добу глобалізації: український контекст" відбулась в Інституті міжнародних відносин

26.02.2008
Двадцятого та двадцять другого лютого 2008 року в залі Вченої Ради Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса було проведено міжнародну конференцію "Культурне та медійне різноманіття в добу глобалізації: український контекст". Ініціаторами якої виступили Інститут міжнародних відносин та Національна комісія України у справах ЮНЕСКО.

Конференція проводилася за сприяння Міністерства закордонних справ України, Українського національного інформаційного агентства „Укрінформ”; Київської міської державної адміністрації, Генеральної дирекції по обслуговуванню іноземних представництв у м. Києві та громадських організацій.

У ній взяли участь Міністр закордонних справ України, Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО В.С. Огризко, Керівник відділу політики, преси та інформації Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк Шюбель, Координатор програм з розвитку Представництва ООН в Україні Херальд Бауер Бредезен, професор Інституту політології Університету Миколая Коперніка (Польща,Торунь), доктор Пьотр Грохмальски, та інші високі посадові особи держави, представники ЮНЕСКО, дипломати, науковці та ЗМІ. Також відбувся телеміст з штаб-квартирою НАТО в Брюсселі.

Метою конференції було визначити тенденції та виклики міжкультурного і медійного співробітництва у сучасному світі; сприяти міжкультурному діалогу цивілізацій, поширенню ідей толерантності в міжнародному інформаційному просторі, захисту спільної світової спадщини, участі України в програмах і проектах ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій, популяризації в Україні ідей культурного розмаїття та толерантності у відносинах національних меншин.

Конференція проводилася в рамках чотирьох секцій за назвами:
• Діалог культур і цивілізацій в добу глобалізації
• Міжнародна міжкультурна політика
• Медіаплюралізм сучасного світу
• Правові та економічні інструменти захисту культурної спадщини


Ганна Хлистун, кандидат політичних наук, Молодший науковий співробітник кафедри міжнародної інформації Інституту міжнародних відносин
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024