Новини

 

Іноземні представники найвищого рівня обговорили з майбутніми українськими дипломатами питання толерантності

24.11.2007
Зустріч Постійного представника Організації Об’єднаних Націй в Україні пана Френсіса О’Доннелла та Надзвичайного і повноважного посла Республіки Туреччина в Україні пана Ердогана Іскана зі студентами відбулась 23 листопада 2007 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка .

Під час зустрічі, яка відбулася в рамках заходів до Всесвітнього Дня Толерантності, що за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН відзначається 16 листопада, поважні гості виступили з короткими лекціями на теми толерантності, соціальної терпимості, філософії миру а також відповіли на запитання студентів.

Українська молодь, яка найбільш чутлива до соціальних, політичних та економічних чинників та впливів частина соціуму стоїть перед надзвичайно важливим вибором – суспільна ідеологія миру, взаємоповаги, терпимості на противагу ізоляціонізму, ксенофобським настроям та соціальній напрузі.

Беручи до уваги важливість і доленосність цього вибору, пан Френсіс О’Доннелл зауважив, що окремі випадки нетолерантного поводження, проявів ксенофобії не повинні стати тенденцією і закономірністю в українському суспільстві, яке традиційно вважається толерантним. За словами пана О’Доннелла, повага до світогляду та вибору інших людей логічно народжується із самоповаги та формуванні чітких моральних настанов саме в молодому віці.

В ході живого спілкування з Постійним Представником ООН в Україні та Надзвичайним і повноважним послом республіки Туреччина в Україні студенти ставили непрості запитання, а також висловлювали свою думку і своє бачення розвитку толерантного суспільства в Україні.

На думку організаторів зустрічі – Проекту Програми розвитку ООН «Створення безпечного середовища для молоді України» планомірна робота саме з прогресивною молоддю зможе слугувати не тільки запорукою формування толерантних відносин, але й окреслити перспективи розвитку українського суспільства в європейському та світовому контексті.

Зустріч в Інституті міжнародних відносин – один із заходів в рамках інформаційної кампанії « Толерантність – це…», пілотний етап якої розпочався 28 вересня і триватиме по 15 грудня 2008 року. Ініціатором проведення цієї кампанії виступило представництво ООН в Україні. Мета кампанії – привернути увагу широкої громадськості і молоді зокрема до питання взаємоповаги та терпимості в суспільстві, отримати живі відгуки та свідчення, які б допомогли з’ясувати глибше суспільні процеси в державі, пов’язані із ставленням окремих груп людей одна до одної.


Інформація Інституту міжнародних відносин
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024