Новини

 

Інститут філології вшанував пам’ять репресованих письменників

01.11.2007
Всеукраїнська наукова конференція “…ШЛЯХАМИ ТВОЇХ ГОЛГОТ І СЛАВ, НАРОДЕ МІЙ!..”: пам’яті репресованих письменників” відбулась в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 1 листопада 2007 року.

Відкрив конференцію Григорій Семенюк, директор Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка, доктор філологічних наук, професор. Григорій Фокович зазначив, що організувавши конференцію, ми віддаємо неформальну шану репресованим художникам слова, надаємо нової актуальності їхній творчій спадщині. “Національна ідея може запрацювати лише з відродженням творчої спадщини репресованих письменників”, – наголосив він.

Страшну долю, яка спіткала український народ в 1937 році, висвітлено в доповіді директора Інституту літератури НАН України ім. Т. Г. Шевченка, чл.-кор. НАНУ М. Г. Жулинського “1937 рік – одна з найбільших трагедій в історії України та українського письменства”. Не менш цікавими та змістовними були доповіді професорів Київського національного університету імені Тараса Шевченка Кияка Т.Р., Сергійчука В.І., Коваліва Ю. І. та ін. Оригінальні українські сувеніри та подарунки Регистрация юридические услуги на http://vvplc.ru. ремонт офисных помещений На www.аксиома-чистоты.рф ежедневная уборка. очистка воды заказать магнит на память у производителя

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась у шести секціях. Більше 100 науковців з Києва, Харкова, Черкас, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Бердянська, Миколаєва, Маріуполя, Кіровограда, Житомира, Сімферополя, Кременчука взяли участь в конференції та своїми науковими розвідками довели, що в наші дні, коли Україна намагається утвердити свою незалежність, відродити й зберегти національну свідомість та духовність, дослідження життєвого шляху і творчої спадщини репресованих митців є надзвичайно важливим.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024