Новини

 

Олександр Квасьнєвський побував в Інституті міжнародних відносин

21.09.2007
У рамках заходів, присвячених до Міжнародного дня миру, 21 вересня цього року відбулася зустріч екс-президента Польщі Олександра Квасьнєвського зі студентами та викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У ході зустрічі, у якій взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Задорожний та директор Інституту міжнародних відносин Леонід Губерський обговорювалися багато питань, у тому числі питання становлення демократії в Україні.

(За рішенням Генеральної Асамблеї ООН (резолюція від 30 листопада 1981 року) Міжнародний день миру відзначався в третій вівторок вересня - день відкриття чергової сесії Генеральної Асамблеї ООН. У резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ухвалила рішення, що, починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначатиметься 21 вересня. Асамблея заявила, що цей день глобального перемир'я. Цього дня ООН закликає всі воюючі сторони припинити військові дії на 24 години.

Резолюція проголошує, що «цей день в подальшому буде відзначатись як день припинення війн та насильства, привітання до всіх націй та людей і вшанування зупинки ворожості протягом цього дня». Всі країни, агенції ООН, регіональні та неурядові організації запрошуються до відзначення цього Дня та співробітництва з ООН у справі всесвітнього зупинення війн.)


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024