Новини

 

В ІЖ відбувся міжнародний форум

13.11.2018

В Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка відбувся міжнародний форум «Зміни перспектив медіаосвіти та політичного діалогу». Участь у ньому взяли представники Німеччини, Вірменії, Грузії та України.

Це вже друга зустріч в рамках проекту, що фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини. Проект підтримують громадські організації «Форум українських журналістів» та «Ліга молоді України». Заключний етап відбудеться у грудні в Єревані (Вірменія).

В рамках проекту керівники делегацій відвідали редакції українських ЗМІ та мали зустріч з головою НСЖУ Сергієм Томіленком. Учасники делегацій (студенти) працювали в робочих групах – відео, фото та дебатів. Результатом роботи стали підсумкові проекти, презентовані на заключній конференції.

Головними темами для міжнародної дискусії були пропаганда, ЗМІ в умовах сучасних інформаційних викликів та суспільне мовлення. Грузію, Вірменію та Україну об’єднують питання «гарячих точок» (Південна Осетія, Нагірний Карабах, Донбас).

В рамках міжнародного проекту в Інституті журналістики до 2 грудня діятиме фотовиставка "За два кроки" / "At Arm's Length", присвячена антитерористичній операції на Сході України. У її презентації взяли участь автори світлин – американський фотограф-документаліст, журналіст "The New York Times" Брендон Гофман та режисер-документаліст з Німеччини Софія Самойлова.

За інформацією Петра Катеринича, аспіранта Інституту журналістики

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024