Новини

 

Посол Німеччини відвідав КНУ

12.11.2018

12 листопада Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель відвідав КНУ імені Тараса Шевченка.

Відбулася зустріч  Пана Райхеля з ректором КНУ Леонідом Губерським. Домінуючою темою у розмові було враження від нещодавнього візиту Канцлера ФРН пані Ангели Меркель  в Україну і її зустріч зі студентами КНУ, що відбулася в ході візиту.

Ректор висловив вдячність за увагу до студентської молоді  та  надану молодим українцям можливість живого  спілкування з державним і політичним діячем такого рангу. Він відзначив виключну простоту і доброзичливість спілкування пані Меркель з аудиторією, поєднаною з глибиною відповідей на не такі вже й прості запитання.

«Такі зустрічі запам'ятовуються на все життя. І саме у такий спосіб ми всі разом виконуємо головну функцію виховання майбутніх громадян, даємо їм можливість через спілкування з видатними людьми розуміти процеси у сучасному глобалізованому світі, готуємо до викликів і реалій життя» відзначив ректор.

Пан Ернст Райхель подякував в особі пана ректора всім причетним за організацію зустрічі. Він наголосив, що сама пані Меркель оцінила зустріч як чудову, від якої у неї залишилися найкращі враження. Особливо відзначила Федеральний Канцлер відмінне знання німецької мови та змістовність запитань студентів.

Під час зустрічі обговорювалися питання подальшої співпраці в освітній галузі. Наразі КНУ співпрацює з понад 20-ма німецькими університетами.

У розмові взяв участь проректор КНУ з міжнародних питань Петро Бех.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024