Новини

 

Делегація Цзілінського університету знову відвідала КНУ

18.10.2018

17 жовтня Інститут Конфуція Інституту філології Шевченкового університету приймав делегацію Цзілінського університету (м.Чанчунь, КНР).

Для студентів-китаїстів професор Цзілінського університету Сюй Чженкао провів експериментально-навчальний семінар з давньої китайської мови. На зустрічі був присутній  Перший секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ван Дацюнь.

Плідна співпраця між університетами триває вже другий десяток років на основі підписаної у жовтні 2001 р. Угоди про міжнародне співробітництво. В рамках цієї Угоди 22 листопада 2007 року в Київському університеті було відкрито Інститут Конфуція, діяльність якого сприяє поширенню вивчення китайської мови та культури, є основою для зміцнення українсько-китайської дружби між обома країнами.

У 2016 році свідченням розвитку співробітництва між Київським університетом та Цзілінським університетом стало присвоєння ректору нашого університету Леоніду Губерському звання "Почесний професор Цзілінського університету", а ректор Цзілінського університету професор Джуншу ЛЮ став почесним доктором Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За двосторонніми міжуніверситетськими угодами Київський університет щороку приймає близько 30 осіб з китайських університетів-партнерів, серед яких і представники Цзілінського університету. В Інституті Конфуція щорічно працюють викладачі з цього ЗВО. Близько 6 студентів щороку проходять мовне стажування у Цзілінському університеті. Активна співпраця між університетами сприяє взаєморозвитку і популяризації обох культур на  світовій арені. 

 

Олександра Касьянова, фото Валерія Попова ІФ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024