Новини

 

Нобелівський лауреат презентував результати своїх досліджень у КНУ

16.10.2018

Нобелівський лауреат в галузі медицини і фізіології Пол Нерс виступив із публічною доповіддю перед науковцями та студентами КНУ імені Тараса Шевченка.

Захід став можливим завдяки партнерській співпраці між Університетом, Малою академією наук України та міжнародною комунікаційною платформою «Європейська академія наук» (EuroJas). Започаткований цими установами освітній проект «Лекції майбутнього» – чудова нагода для молодих науковців особисто поспілкуватися з вченими міжнародного рівня.

Пол Нерс ознайомив присутніх із основними результатами проведеного дослідження, що неухильно наближає людство до повного подолання проблеми онкологічних захворювань. Окрім презентації наукової доповіді, вичерпного занурення до передісторії досліджень, Пол Перс захоплено спілкувався з молоддю Шевченкового університету, ділився особистим досвідом наукової перемоги.

Студенти ґрунтовно підготувалися до зустрічі з відомим науковцем, оскільки цікавилися багатьма етапами його дослідницького шляху: від причин зародження задуму, подолання зневіри у власних силах та можливостях, аж до здобуття визнання й Нобелівського лауреатства. «Кожне наукове відкриття – це вихід за межі канонічного знання, це прорив, що був би неможливим без сміливості самого дослідника, – наголосив Пол Нерс і додав: – Збережіть здатність бути щасливими, вірте в успіх своєї справи й ніколи не бійтеся помилятися – і тоді все здолаєте!»

Наприкінці зустрічі від імені адміністрації КНУ Полові Нерсові було вручено пам’ятний знак із символікою Університету, а всі охочі мали нагоду сфотографуватися на згадку з шанованим гостем.

 

Довідково: Проект «Лекції майбутнього» налагоджує обмін досвідом поміж видатними світовими вченими, які презентують власні проекти, та молодими науковцями, що прагнуть змінювати світ на краще. Одним із запрошених лекторів проекту цьогоріч став Пол Нерс – лауреат Нобелівської премії в області медицини і фізіології (2001 рік), 9-ий Президент Рокфеллерського університету (2003-2011 роки), лауреат Світової нагороди в науці імені Альберта Ейнштейна (2013 рік), 61-ий Президент Королівського товариства Великої Британії (2010-2015 роки).

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024