Новини

 

Нові етапи співпраці з Університетом м. Ле Ман (Франція)

12.10.2018

10 жовтня 2018 року КНУ імені Тараса Шевченка відвідала делегацієя Університету м. Ле Ман (Франція) на чолі з президентом університету Рашидом Елгуержумою.

 

Відбулася зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Петром Бехом.

 

До складу французької делегації також увійшли віце-президент (міжнародне співробітництво) Ельян Елмале та відповідальний директор відділу міжнародних відносин факультету науки Ніріна Рандріанантоандр. Від Київського університету на зустрічі була присутня також заступник  декана з наукової роботи хімічного факультету Зоя Войтенко.

 

КНУ імені Тараса Шевченка та Університету м. Ле Ман у 2015 році підписали Міжнародну рамкову угоду про співробітництво. Під час зустрічі сторони підбили підсумки трирічної співпраці.  Проректор Петро Бех зазначив, що у рамках угоди багато зроблено. «Відбулися наукові та академічні обміни студентами, аспірантами та викладачами. Фізики обох університетів започаткували проведення конференцій з питань оптики. Професори з Університету м. Ле Ман взяли активну участь у міжнародній конференції Київ-Тулуза,  що об’єднала науковий простір 17-ти країн світу», –  сказав він.

 

Під час зустрічі мова йшла про нові перспективи розвитку двосторонніх відносин. Зокрема про започаткування нової програми спільної аспірантури. «Ми маємо таку практику з Університетом Поля Сабатьє (Тулуза). Наші аспіранти успішно захищають свої роботи», – зауважила Зоя Войтенко. Вона також запропонувала французьким колегам взяти активну участь у рецензуванні статей в українсько-французькому журналі з хімії (FUJC), що видається уже 5 років та цитується в Web of Science. КНУ та Університет м. Ле Ман протягом двох років брали активну участь в європейській програмі Еразмус+, тож було запропоновано поновити співпрацю в рамках цієї програми.

Прес-центр

 

 

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024