Новини

 

Простір освітніх можливостей другого KНУ Expo-2018

02.10.2018

29 вересня 2018 року в Головному навчальному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка знову відбувся очікуваний багатьма гостями й відвідувачами захід – Загальноуніверситетський день відкритих дверей.

Тому ця остання вереснева субота 2018 року видалася для КНУ-спільноти багатою на цікаві події, незабутні зустрічі, різноманітні фахові презентації й представлення професійних можливостей і досягнень більшості структурних підрозділів Університету. Ректор Леонід Губерський урочисто відкрив офіційну частину масштабного профорієнтаційного заходу в КНУ. У вітальному слові академік Леонід Губерський відзначив: «Я переконаний, що всі, хто сьогодні присутній на університетському заході, – це ті, хто свідомо обирає свій шлях у майбутнє й планує одержувати освіту саме в Шевченковому університеті. І ми це розцінюємо як високу довіру до нашого колективу, до славетної історії нашого Університету й визнання освітніх досягнень цього закладу».

Окрім школярів Києва та Київської області, на KНУ Expo-2018 побували гості і з інших регіонів України. Відвідувачі відзначали високий рівень організації Загальноуніверситетського дня відкритих дверей, гості залишилися по-справжньому задоволеними вичерпними фаховими консультаціями від співробітників КНУ, щирий подив і захват у присутніх викликала величезна кількість експериментів, дослідів і презентацій, представлених співробітниками природничих факультетів, та мали нагоду взяти участь у безлічі вікторин і квестів, здобути цікаві й корисні нагороди й відзнаки.

Цікавинками осіннього KНУ Expo-2018, що з ними відвідувачі могли ознайомитися тільки в Головному навчальному корпусі, стали екскурсії до:

  • музею історії Університету,
  • зоологічного музею,
  • музею етнології,
  • музею археології,
  • центру усної історії,
  • центру вивчення історії геноцидів та масових репресій,
  • кабінету історії мистецтв,
  • центру підводної археології,
  • аудиторії Турецької та Китайської мрій,
  • картинної експозиції робіт Надії Нікіфорової,
  • хімічного факультету,
  • історичного факультету,
  • Інституту філології з відвідуванням ретроаудиторії, мистецької зали, кабінету синхронного перекладу та музею Олеся Гончара.

Окрім спілкування з представниками структурних підрозділів КНУ та участі в різноманітних активностях, гості могли відвідати презентації книжкових новинок від українських славетних видавництв, переглянути експозицію видань від Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича та послухати артистичні читання від сучасних українських поетів.

Колектив КНУ імені Тараса Шевченка переконаний: другий KНУ Expo-2018 вкотре засвідчив, що простір освітніх можливостей Шевченкового університету є невичерпним джерелом для професійного розвитку кожного, хто тут побував!

 

Довідково: Загальноуніверситетський день відкритих дверей KНУ Expo-2018 задумувався як масштабна освітня виставка, адже до складу ЗВО входять 14 факультетів, 7 навчальних інститутів, 2 коледжі, ліцей та підготовче відділення. Уперше в історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка представники всіх факультетів та інститутів, коледжів і ліцею КНУ зібралися під одним дахом 14 квітня 2018 року. Зацікавленість гостей заходу була такою істотною, що адміністрація закладу прийняла рішення перетворити фестиваль для абітурієнтів Шевченкового університету на щорічну подію.

 

Фотозвіт із події – за покликанням.

Відео – Ельдар Якушин, переглянути – тут.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024