Новини

 

«Моє ім’я – Чорне море»

26.09.2018

У Музеї історії Університету 20 вересня 2018 року відкрилася виставка художніх робіт члена Національної Спілки художників України Ольги Самойлік-Іванюкпід назвою «Моє ім’я – Чорне море».

Художниця народилася в Криму у м. Ялта. Закінчила Дитячу художню школу ім. Васильєва та Художнє училище ім. М.С. Самокіша. У 2014 році вона стала студенткою історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Свою активну творчу та виставкову діяльність Ольга розпочала ще у 2005 році. Вона брала участь у багатьох Всеукраїнських, обласних, місцевих виставках і пленерах. Зокрема – у виставці «Микола Гоголь. Україна і світ» (м. Полтава, м. Київ), «Мальовнича Україна» (м. Тернопіль, м. Дніпро, м. Чернігів), «Україна очима молоді», Молодіжний Арт-Салон МАРТС, Гоголь Фест та інших Всеукраїнських виставках Спілки художників України. Протягом 2005-2018 рр. відбулося 15 її персональних виставок у містах Ялта, Одеса, Львів, Харків, Біла Церква, Київ.

«Крим – жива, палаюча пляма сьогодення на мапі світу. Загартувавшись в історичному різноманітті подій Криму, маючи змогу доторкнутися до історії різних культур і народів, вивчаючи музейну спадщину, архаїку та сучасність, я, як митець, маю змогу передати колір вітрів Чорного моря», – говорить Ольга Самойлік-Іванюк.

Виставка «Моє ім’я – Чорне море» це насамперед данина колисці її дитинства – Чорному морю. Кольором фарб, відтворюючи красу на полотні,художниця немов закликає глядачів завжди пам’ятати про своє коріння, про свій рідний дім.

 

Директор Музею історії Університету

Людмила Круглова              

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024