Новини

 

Лекторій французького професора Паскаля Джорджа Лакруа на хімічному факультеті КНУ

12.09.2018

Київський національний університет імені Тараса Шевченка готується до святкування 20-річниці співпраці з Університетом Поля Сабатьє (Тулуза Франція).  З цієї нагоди  до КНУ  приїхав професор Університету Поля Сабатьє, габілітований доктор філософії  Паскаль Джордж Лакруа – видатний фахівець з ряду сучасних напрямків розвитку хімії.

 

В програмі його перебування на хімічному факультеті заплановано читання циклу лекцій на тему: «Молекулярні матеріали з нелінійно-оптичними властивостями».

 

Перша лекція "Нелінійна оптика (НЛО) у світі молекулярних матеріалів" відбулася 10 вересня. Чотирнадцятого вересня професор прочитає  лекцію "Загальна інформація про походження ефектів НЛО в молекулах", дев'ятнацятого вересня "Двофотонне поглинання: найбільш інтригуюче явище в нелінійній оптиці"

 

 Паскаль Лакруа вчився в Школі інженерів хімії в Страсбурзі. Свою дисертацію «Електропровідні та магнітні властивості молекулярних матеріалів» захистив в Університеті Орсей у Парижі  під керівництвом відомого Олів’є Кана, після чого пройшов дворічне стажування в США у професора Тобіна Маркса (Північно-Західний університет, Evanston, 1989-1991).  Габілітацію  (другу дисертацію) захищав у Тулузі. З 2004 року займає позицію директора досліджень Лабораторії координаційної хімії (LCC CNRS) у Тулузі. Є спеціалістом з питань вивільнення нітроген монооксиду з рутеній-нітрозильних комплексів, а також експертом по матеріалах з нелінійно-оптичними властивостями. Тісно  співпрацює з хімічним факультетом КНУ

 

20 вересня відбудеться захист двох дисертацій зі спільним керівництвом. Для одного з аспірантів хімічного факультету КНУ   Валерія Буханька,  професор Паскаль Лакруа є одним з наукових керівників.

 

 Зоя Войтенко, професор кафедри органічної хімії,

відповідальна за міжнародне співробітництво

на хімічному факультеті

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024