Новини

 

Об’єднання українсько-польських зусиль у КНУ

19.07.2018

17 липня 2018 року відбулась робоча зустріч декана історичного факультету КНУ професора Івана Патриляка із проректором з навчальної роботи Університету міста Білосток (Республіка Польща) професором Войцехом Слешинським.

Професор Войцех Слешиньски є знаним не лише на Підляшші, але й загалом у Польщі, істориком та політологом, фахівцем у сфері історичної політики й політики національної пам’яті. У Білостоку курує також проект «Музей пам’яті Сибіру».

Під час зустрічі Іван Патриляк зазначив, що «нині, коли спільне українсько-польське минуле політизується, співпраця українських та польських істориків є особливо потрібною».

Пан Слешиньски висловив переконання про важливість роботи істориків Університету Білостока та Київського національного університету імені Тараса Шевченка над спільними проектами, тематика яких «об’єднує поляків та українців».

Водночас обговорено перспективні напрями співробітництва, тематику наукових заходів тощо.

У зустрічі також взяли участь доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Олег Купчик та асистентка кафедри історії мистецтв Любов Шпаковськи.

 

За матеріалами

доцента кафедри Олега Купчика

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024