Новини

 

Приголомшливий успіх українських школярів на Міжнародній математичній олімпіаді в Румунії

13.07.2018

Команда українських школярів під керівництвом професора кафедри обчислювальної математики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Богдана Рубльова виборола четверте місце на Міжнародній математичній олімпіаді в Румунії.  

Додому українці привезуть 4 золотих і 2 срібних медалі.

Сам науковий керівник Богдан Рубльов так коментує успіх своєї команди: «Це вперше в історії Україна досягла такого результату».

Загалом уся копітка підготовка учнів до олімпіади відбувалася на базі КНУ.

Окрім Богдана Рубльова, команду юних математиків супроводжував заступник керівника – Андрій Паньков, завідувач сектору в  Інституті модернізації змісту освіти.

Імена переможців:

- Роман Сарапін («золото»), Нго Нгок Тхай Шон («золото»), Аліна Гарбузова («срібло») – Харківський фізико-математичний ліцей № 27;

- Ілля Коваль («золото») – Харківський НВК № 45 «Академічна гімназія»;

- Федір Юдін («золото») – ліцей № 208 м. Києва;

- Арсеній Ніколаєв  («срібло») – природничо-науковий ліцей №145 м. Києва.

Олімпіада проходила у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики – геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Як повідомляє DT.UA, досі найкращим результатом України на Міжнародній математичній олімпіаді було 6-те­ місце (у 2014, 2007 і 1997 роках).

Для довідки:

Міжнародна математична олімпіада (MMO) – чемпіонат світу з математики серед старшокласників. Змагання проводять щороку в одній із країн-учасниць. Перша ММО пройшла в 1959 році в Румунії. Минулого року українська команда посіла 14 місце. Загалом, за всю історію своєї участі в олімпіаді Україна здобула 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзових.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024