Новини

 

Налагоджуємо співпрацю з казахськими бібліотеками

22.06.2018

Директор Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича КНУ, доктор наук з соціальних комунікацій Олег Сербін у рамках робочого візиту до Республіки Казахстан провів низку зустрічей із керівниками бібліотечно-інформаційних

установ Астани.

За дорученням ректора КНУ академіка Леоніда Губерського, з метою налагодження діалогу між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Назарбаєв Університетом для підготовки та подальшого підписання договору про співпрацю, Олег Сербін відвідав Бібліотеку Назарбаєв Університету, де зустрівся із її керівниками Асемою Темірканом та Петером Лапо.

На базі цієї бібліотеки було проведено круглий стіл, участь в якому взяли директори бібліотечно-інформаційних установ столиці Казахстану.

Під час зустрічі Олег Сербін розповів про особливості функціонування бібліотек в Україні та запропонував казахським колегам долучатися до ініціатив Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича та Української бібліотечної асоціації задля реалізації спільних проектів на міжнародному рівні. Результатом цієї зустрічі стало узгодження плану та шляхів його реалізації в контексті здійснення спільних українсько-казахських науково-дослідних проектів.

Також директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича окрему увагу приділив вивченню досвіду роботи Національної академічної бібліотеки Казахстану та Євразійського національного університету імені Л. Гумільова.

Так, під час зустрічі з керівником Національної академічної бібліотеки Казахстану Нуржаном Жолдибалиновим Олег Сербін презентував колезі подарункове видання «Кобзаря» та добірку репродукцій Тараса Шевченка.

Олег Сербін та Нуржан Жолдибалінов домовились про підготовку та здійснення спільного проекту, присвяченого вивченню невідкритих сторінок з історії казахського періоду в житті Тараса Шевченка.

В свою чергу, з директором наукової бібліотеки Євразійського національного університету імені Л. Гумільова Бахитжаном Оразалієвим було домовлено про початок співпраці в напрямку обміну досвідом щодо підтримки інноваційного підприємництва, студентського стартап-руху.

Наукова бібліотека КНУ продовжує планомірну роботу з поглиблення міжнародного співробітництва в напрямку надання інформаційних сервісів та розвитку бібліотечної галузі України в цілому. На черзі реалізація спільних проектів з італійськими колегами та освоєння бібліотечно-інформаційного досвіду Франції.

 

Наукова бібліотека

імені Михайла Максимовича

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024