Новини

 

День скорботи у КНУ

22.06.2018

Сьогодні, 22 червня, університетська родина вшанувала світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Відбулося покладання квітів до скульптури-символу «НАВАЛА» і Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, загиблим у боях Другої світової війни.

Указом Президента України від 17-го листопада 2000-го року № 1245/2000, 22 червня  встановлено  День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Для нашої країни Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українська земля зазнала втрат. За різними даними – це 8-10 млн осіб.

Представники Ради ветеранів університету, студенти, курсанти зібралися біля скульптури-символу «НАВАЛА», присвяченій студентам та викладачам університету, які загинули в боях при обороні Києва в 1941 році. Вони вшанували пам’ять жертв війни хвилиною мовчання. Короткий екскурс у минулі події зробили: Керівник Центру виховної роботи КНУ Ірина Кондратьєва, професор історичного факультету, почесний ветеран Олександр Мінгазутдінов,  секретар Ради ветеранів Вікторія Недзельська. У своїх виступах вони зазначили, що наш обов’язок  пам’ятати тих, хто поліг у битвах із загарбниками, хто загинув від терору окупантів, хто передчасно помер від ран, хвороб і голоду, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні.

Світла пам'ять загиблим! Слава живим героям, які зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу на сході країни сьогодні!

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024