Новини

 

Участь КНУ в роботі міжнародного навчального семінару «Train-the-Trainers»

21.06.2018

Директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки Асламова Людмила Іванівна з 02 червня по 09 червня 2018 року прийняла участь у роботі міжнародного навчального семінару «Train-the-Trainers» Workshop for Radiation Protection Officers, що проводився під егідою Міжнародного Агентства з Атомної Енергії (МАГАТЕ) у Республіки Таджикистан (м. Душанбе).

 

Людмила Асламова отримала статус експерта МАГАТЕ, успішно склала іспит департаменту безпеки ООН, що дало можливість взяти участь (у якості експерта/лектора МАГАТЕ) у  роботі міжнародного навчального семінару з радіаційного захисту.

 

Семінар проходить втретє та направлений на імплементацію стандартів навчання відповідальних за протирадіаційний захист. Під час роботи семінару висвітлювалися сучасні вимоги МАГАТЕ, щодо навчання відповідальних за радіаційну безпеку, впровадження новітніх методик викладання для дорослих, планування навчального процесу з радіаційної безпеки, теорії та особливості практичної побудови навчального курсу тощо. Особливу увагу на семінарі приділяли питанням перевірки та контролю отриманих знань, точності донесення та сприйняття аудиторією важливої інформації з питань радіаційної безпеки різними категоріями слухачів.

 

Учасниками семінару були 19 фахівців з радіаційної безпеки з 11 країн світу, а саме медичні фахівці, вчені з провідних наукових центрів, представники регулюючих органів з Азербайджану, Бєларусі, Болгарії, Сербії, Молдови, Таджикистану, Киргизстану, Хорватії, Естонії тощо. Україну та Київський національний університет імені Тараса Шевченко представляла директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету Асламова Л. І. Вона успішно провела семінар в якості одного з 2-х експертів/лекторів МАГАТЕ.

 

За оцінками слухачів та організаторів зазначений захід пройшов на найвищому рівні та був надзвичайно корисний для учасників.

Всі завдання від МАГАТЕ були успішно виконані у повному обсязі.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024