Новини

 

В м. Кадіс відбувся ІІ-ий Іспано-український Конгрес

20.06.2018

14-15 червня в Університеті м. Кадіс (Іспанія) відбулися урочистості з нагоди проведення ІІ-го Іспано-українського Конгресу “ІСПАНО-УКРАЇНСЬКЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ЧЕРЕЗ КОМУНІКАЦІЮ, ОСВІТУ, НАУКУ І КУЛЬТУРУ У МІЖДИСЦИПЛІНАРНОМУ ВИМІРІ”.

Організаторами Конгресу виступили Університет м. Кадіс та КНУ імені Тараса Шевченка. У ньому взяли участь науковці провідних університетів Іспанії та України.

Знаково, що Конгрес проходив невдовзі після офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Іспаніі.

Конгрес відкрили проректори обох університетів - професори Хуан Карлос Галліндо і Петро Бех.

За словами  проректора  з міжнародних відносин професора Хуана Карлоса Галліндо та очільника мовного центру Університету м. Кадіс професора Андреса Сантана Аррібаса, тиждень проведення Конгресу можна вважати першим в Іспанії Тижнем української мови ікультури.

Наш університет представляли  викладачі Інституту філології доценти Г. Г. Верба, М. П. Приходько та асистенти І. І. Нічаєнко, Ю. П. Невинна. Серед учасників були декани й викладачі Львівського  національного університету імені Івана Франка, Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв) та інші.

Принагідно зазначимо, що І-й українсько-іспанський Конгрес успішно пройшов минулого року в КНУ імені Тараса Шевченка. Наступні Конгреси, що проходитимуть в Іспаніі, планується проводити в університетах різних міст Іспаніі: Гранаді, Барселоні, Мадриді. До речі, ІІІ-й Українсько-іспанський Конгрес знову відбудеться наступного року в нашому університеті.

Досягнуто домовленості щодо підписання угоди про періодичне видання публікацій на базі видавництва Університету Кадіса, про участь у діючих проектах ERASMUS+ та подвійного дипломування, а також впровадження нових проектів з кібербезпеки, захисту бджолиних екосистем, археології, математики тощо.

В контексті цьогорічного Конгресу відбулися переговори проректора П. О. Беха з проректорами, деканами і викладачами Університету м. Кадіс, які зацікавлені у співпраці з КНУ імені Тараса Шевченка.

За великий внесок у розбудову співпраці іспанським викладачам університетів Гранади і Кадісабули вручені відзнаки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024