Новини

 

У КНУ обговорили зміст юридичної освіти

06.06.2018

6 червня 2018 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшла методологічна конференція з обговорення змісту юридичної освіти включно із ЗНО та правничих професій.

Участь у заході взяли представники Української асоціації міжнародного права, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, юридичного факультету та Інституту міжнародних відносин КНУ, завідувачі кафедр Ужгородського національного університету і Львівського національного університету імені Івана Франка та ін.

Організатор конференції проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров виступив зі змістовною доповіддю, якою ознайомив слухачів із методологічними засадами (ре)формування правничої освіти.

Учасники події також обговорили проблеми і перспективи міжнародно-правової освіти в Україні; важливість умінь та навичок міжнародно правового блоку для підготовки сучасного юриста; зовнішнє незалежне оцінювання якості юридичної освіти в Україні відповідно до ESG-2015; сучасні загрози спеціальності міжнародне право в контексті реформування вищої юридичної освіти; рекомендації Тюнінг та МСКО щодо правничої освіти, а також заслухали експертні коментарі, висновки та рекомендації щодо проекту USAID «Модельний навчальний план вивчення права («Model Curriculum for the Study of Law in Ukraine»).

За результатами обговорення було вирішено створити Асоціацію правничих шкіл та спільно із Міністреством юстиції України, Міністерством освіти і науки України, Федерацією роботодавців України та іншими громадськими організаціями і розробити професійні стандарти для випускників юридичних факультетів.

Загалом захід заклав фундамент для подальшої роботи, спрямованої на позитивні змін у досягненні нового стандарту якісної юридичної освіти.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024