Новини

 

«Викладання логіки та перспективи її розвитку»

22.05.2018

VІІІ Міжнародна конференція «Викладання логіки та перспективи її розвитку» відбулася в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 17-18 травня 2018 року.

Організатором конференції виступила кафедра логіки філософського факультету на чолі з її завідувачкою професором Іриною Хоменко. 

На конференції були присутні науковці з різних країн світу: Білорусі, Великобританії, Туреччини, України, Фінляндії та Франції.

На пленарному засіданні з цікавими та змістовними доповідями виступили декан філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка, професор Анатолій Конверський, професор університету м. Гельсінкі (Фінляндія), почесний доктор нашого університету Габріель Санду, професор університету м. Тулузи (Франція) Філіп Балбіані та ректор Криворізького державного педагогічного університету, професор Ярослав Шрамко (Україна).

Окрім секційних засідань, учасники конференції змогли взяти участь у дискусіях  у форматі круглих столів. Усього було проведено три таких засідання: «Що таке юридична логіка?» (модератор Олена Щербина) , «Історія філософії та історія логіки: точки зіткнення» (модератор Тарас Кононенко), «Крос-культурні дослідження суперечки» (модератор Ірина Хоменко).

Завершилася конференція дискусійним засіданням, що було присвячене проблемі перекладу філософської та логічної термінології з різних іноземних мов. Його модератором був Вахтанг Кебуладзе.

Треба зазначити, що особливістю конференції була активна участь в обговоренні наукової проблематики студентів та аспірантів, які обрали своєю спеціалізацією логіку. Деякі з них вперше отримали досвід виступу на таких поважних наукових зібраннях.

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024