Новини

 

Щорічна конференція до Дня науки на юридичному

22.05.2018

В стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка молоді науковці-юристи вчергове зібралися для обговорення актуальних проблем розбудови української держави. Сміливі пропозиції, свіжі погляди на старі проблеми, активні дискусії та цікаві ідеї: все це звучало 18 травня 2018 року на щорічній конференції «Актуальні питання розвитку юридичної науки та практики».

Будучи провідним осередком правничої освіти та науки на теренах України, юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка зібрав фахівців та молодих перспективних вчених з усієї країни для того, аби вкотре актуалізувати пропозиції для юридичної науки та практики.

Цьогорічна міжнародна конференція, традиційно організована Радою молодих вчених та Науковим товариством студентів, зібрала  більш ніж 400 молодих науковців в аудиторії 329 Червоного корпусу Університету.

Відкрила пленарне засідання заступник декана з наукової роботи, доктор юридичних наук Олеся Олександрівна Отраднова. Голова ради молодих вчених, кандидат юридичних наук Ірина Сахарук виступила модератором пленарного засідання конференції, що порадувало учасників виступами провідних вчених та практиків не лише нашого університету, але і гостей з Польщі та Італії.

Доктор юридичних наук професор Гетьманцев Данило Олександрович виступив з актуальною та цікавою доповіддю про реформу оподаткування доходів громадян. Кандидат юридичних наук, доцент Куйбіда Роман Олексійович поділився з присутніми унікальними підходами та порадами як провести унікальне дослідження. Кандидит юридичних наук, доцент Кухнюк Дмитро Володимирович звернув увагу на одну з найбільш актуальних сучасних реформ – реформу судоустрою, та напрямки розвитку інституту адвокатури в системі правосуддя. Кандидат юридичних наук, доцент Грамацький Ернест Мірчевич розказав про виклики, що стоять перед юридичною професією в умовах сьогодення та надихнув молодих вчених до вибору свого шляху не лише в науці, але і практичній діяльності. Учасників конференції привітали професор Університету Кальярі (Італія) Aldo Berlingue та проректор Wyzsza Szkola Handlowa w Radomiu Ewa Jasiuk, підкресливши важливість міжнародної співпраці при проведенні наукових досліджень, обміну досвідом та європейські прагнення України.

Робота продовжилась в рамках секцій, присвячених кожній галузі права та юридичної науки. Всього цьогоріч активно працювало 16 секцій.Дискусії, поради від старших колег, жваві обговорення супроводжували всі чотири години роботи за спеціалізованими секціями. Увага була зосереджена як на подальшій розробці вже озвучених наукових проблем, так і на новій актуальній проблематиці, що потребує свого вирішення з огляду на виклики сучасного суспільства. Достатньо непросто модераторам, викладачам кафедр за професійним спрямуванням кожної секції, було визначити переможців у двох номінаціях: «Найкраща доповідь» та «Найактивніший учасник дискусії».

 

На урочистому закритті конференції переможці секцій отримали пам’ятні цінні подарунки та грамоти. Цього року, завдяки підтримці Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, переможці секцій також отримали унікальну можливість пройти стажування в одній з найкращих юридичних компаній Україні Arzinger, що підкреслює нерозривний зв’язок юридичної науки з практикою.

Проведення щороку Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої проблемам розвитку української юридичної науки та практики вже стало чудовою традицією, що об’єднує молодих науковців з усієї України. Без наполегливої праці усіх зацікавлених та інтересу це свято науки не відбулося б!

 

Текст - Людмила Слива, член Правління Ради молодих вчених юридичного факультету

Фото –Марія Дячук,  Анастасія Ротаєнко,  Мар’яна Гнилиця

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024