Новини

 

Оксана Забужко, Іван Малкович та Оля Гнатюк у КНУ

25.04.2018

У Всесвітній день книги та авторського права, 23 квітня 2018 року, у Київському національному університеті відбулася зустріч із яскравими особистостями.

Випускниця КНУ, письменниця і філософ Оксана Забужко, поет, видавець і також випускник КНУ Іван Малкович та польська дослідниця у галузі українознавства, співробітниця Інституту славістики Польської Академії Наук Оля Гнатюк прочитали три міні-лекції.  

Відкрив захід в.о. директора Українського інституту книги Сергій Ясинський. Цим творчим вечором Український інститут книги започаткував нову традицію у Всесвітній день книги та авторського права – організовувати натхненні і мотивуючі заходи.

Виступаючи першою, Оля Гнатюк розповіла учасникам події про роль літературних амбасадорів і поділилася порадами, як Україні вийти за рамки звичного іміджу. На запитання, що може бути найбільш привабливим у культурі? Пані Оля відповідала, що привабливим є феєричні явища або харизматичні автори, зокрема: «Маємо успішні приклади Оксани Забужко, Тараса Прохаська, Юрія Андруховича».

Оксана Забужко прочитала лекцію  на тему:  «Література в часи холери: чи знову пора «влізати в танк».

Пані Оксана поділилася із присутніми надзвичайно символічним моментом із її життя – миттю, що перевертає сприйняття і підтверджує чудодійну силу книги  історією про те, як її книжка «Музей покинутих секретів» допомогла вижити і вистояти полоненому «кіборгові».

На завершення творчого вечора з темою «Абетка видавця: як створити чергу по книжки» виступив Іван Малкович. Він повідав слухачам радощі і біди видавничого досвіду: «Є багато в житті видавця прегарних моментів, але від моменту, як ви станете видавцем, – мусите зрозуміти, що ви не зможете читати тільки ті книги, які вам подобаються».

Тематична подія, присвячена книзі, подарувала відвідувачам незабутні емоції та натхнення.

 

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024