Новини

 

Екзотичними стежками Індонезії

20.04.2018

 

В Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка знають про Індонезію майже все.

Знавці індонезійської мови, як і всі філологи КНУ, не просто вивчають мову, а намагаються зрозуміти парадокси, поринути в історичні та культурні глибини. Адже місія філолога особлива – дати можливість іншим людям пізнати частинку чогось невідомого, незрозумілого та чарівного, інколи навіть екзотичного.

Своє призначення 17 квітня 2018 року виконували студенти усіх курсів освітньої програми «Індонезійська мова і література та переклад» на святкуванні, присвяченому Дню Індонезії.

За участю Посольства Республіки Індонезія в Україні, а також за підтримки викладачів кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії на чолі із завідувачем Іваном Бондаренком, вони змогли занурити усіх присутніх в індонезійську культуру.

На заході також були члени Ради Регіональних представників Індонезії, які мали змогу відчути себе як вдома. Директор Інституту філології Григорій Семенюк привітав закордонних гостей, а також обговорив із представниками індонезійської амбасади подальшу співпрацю щодо розвитку сходознавчих студій в Шевченковому університеті.

Насолодитися індонезійською поезією допомогли і студентки 2 курсу магістратури Яна Каткова та Валерія Румянцева, яка також презентувала збірку індонезійських віршів Antologi Puisi 8 Penyair Indonesia в перекладі студентів-випускників.

Fashion Show від студенток 1 курсу додало святу екзотики та колориту. У фольклор змогли занурити глядачів студентки 4 курсу Ірина Багінська, Євгенія Трухан та Наталя Швець, які у власному перекладі зачитували відомі індонезійські повісті.

У вирі індонезійського танцю заворожували Анастасія Пустильник (студентка 2 курсу магістратури), Puput Ratri Widayani та Aiesha Fatma Nandhira. Свої акторські здібності демонстрували студентки 3 курсу, перенісши всіх у давні індонезійські часи.

Родзинкою заходу стало виконання пісні від викладача індонезійської мови та літератури Прабово Хімавана за участю студентів з Університету імені Бориса Грінченка.

Свято залишило у кожного приємні спогади та бажання дізнатись більше про таку неймовірно екзотичну країну, як Індонезія.

 

За матеріалами Юлії Метельської

(студентки 1 курсу магістратури)

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024